Mig og maden

Rugbrød med surdej

Hjemmelavet surdej

Det kan være svært at lave en surdej, hvis ikke man helt ved hvad man skal gøre, men har du styr på din surdej, kan du lave rigtigt lækkert brød. Her er en super lækker opskrift på rugbrød fra Meyers, hvor man bruger surdej. En opskrift på surdej kan være denne her, som er meget simpel, men fungerer super godt – og tager kun få minutter at bikse sammen – denne opskrift er fra Emmery’s bagebog.

Hvorfor rugbrød med surdej er godt

Ikke nok med den lækre smag man får fra surdej, og det sunde resultat i et lækkert surdejsrugbrød – så er det rigtigt smart hvis du er travl, men stadig vil have frisk rugbrød. Surdejen laves nemlig dagen før og er egentligt meget simpel at fikse sammen om morgenen og så bage. Det er ikke så besværligt som mange tror.

Sund frokost

Rugbrød med surdej er rigtig sund og nærende frokost til dine børn eller dig selv. De klassiske klap-sammen-madder kan være lidt kedelige, så en rugbrødssandwich kan være et godt alternativ. Put nogle skiver kyllingebryst, noget salat, tomat og fedtfattig dressing mellem 2 stykker rugbrød, og så har du en lækker og meget sund frokost.

Kræsen eller allergi

Er du kræsen med hvad der kommes i dit rugbrød kan du netop helt selv bestemme hvad du putter i, når du selv laver det. Du kan undlade noget i opskriften, og eventuelt bytte det ud med noget andet hvis det er det du ønsker. Er der kerner eller nødder eller andet du er allergisk overfor kan det også være lækkert at lave sit eget rugbrød, hvor man har styr på hvad der kommer i.

Lille tip

Bliver dit rugbrød ikke spist inden for et par dage, og er blevet lidt tørt kan man på en nem måde lave rugbrødschips – enten til snack eller til salater. Her er en simpel opskrift på hvordan man laver sådanne.