Mexicanske opskrifter

Hjemmelavet burrito

Mexicansk mad er ikke det ringeste at få serveret til aftensmaden eller til en festlig lejlighed. Hvad der så er endnu bedre er, når det er lavet helt fra bunden: også hvad gælder pandekagerne og guacamolen. Det smager meget bedre end produkter baseret på konserveringsmidler og andet skidt. Så kom i gang, for du vil straks kunne smage forskellen!

Alle til festligheden eller aftensmaden vil elske, at du selv har lavet maden helt fra bunden. De vil også med det samme kunne smage en forskel, da hjemmelavede majspandekager er meget bedre en de tørre tortillapandekager, som blot kræver et halvt minut i mikrobølgeovnen. Så hvis du vil have aktiveret dine smagsløg samt spise god mad, så er du kommet til det rette sted.

Majspandekager

Dej: 4 pers.

  • 80 g majsmel (1 12 dl)
  • 90 g hvedemel (1 12 dl)
  • 12 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet, afkølet smør
  • 1 12 dl majskerner fra dåse

Bland majsmel, hvedemel og salt sammen og pisk æg og mælk i lidt efter lidt. Tilsæt smør og majskerner. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Bag pandekagerne i en teflonpande (ca. 14 cm i diameter) og hold dem varme.

Oksekød og guacamole

Kød:

  • 400-500 g oksekød
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk smør eller olie
  • 1 pose burrito spice mix (eller egne, stærke krydderier)

Guacamole:

  • 2 avocado
  • 3 dl creme fraiche
  • salt og peber

Brun oksekødet i fedtstoffet. Tilsæt vand og krydderiblanding. Steg kødet færdigt under omrøring, cirka 2-3 minutter. Mos avokadoerne til en fin mos. Bland mosen godt med creme fraiche og tilsæt salt og peber efter behov.  Fyld majspandekagerne med oksekød og tilbehør. Rul dem sammen til en burrito og servér sammen med salsa og guacamole.

Servér gerne burritoen sammen med friske grøntsager eller en salat med en dressing, da det står sig rigtig godt som tilbehør.

God appetit og velbekomme.

 

 

Billede: lauren.topor