Inspiration

Svinekæber i hvidvin

Mangler du inspiration til aftensmaden? Så kommer den her! Svinekæber smager super lækkert, og er et sikkert hit! Læs med og se, hvordan du laver svinekæber i hvidvin.

Svinekæber er noget rigtig lækkert og mørt kød, og ikke nok med det, så kan de sagtens holde sig et stykke tid i køleskabet! Der er enormt mange muligheder i svinekæber, og groft brød og kartoffelmos er et super godt supplement til det lækre kød. Jeg har derfor fundet opskriften på svinekæber i hvidvin, kartoffelmos og groft brød. Jeg guider jer først igennem femina.dk‘s opskrift på svinekæber i hvidvin, derefter igennem arla.dk‘s opskrift på kartoffelmos, og til sidst igennem hjemmet.dk‘s opskrift på groft brød.

Ingredienser til svinekæber (4 personer)

  • 12 svinekæber
  • Olie til stegning
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 1 lille bundt timian
  • Salt og peber
  • 25 g koldt smør
  • Hakket persille
  • 3 persillerødder i grove stykker
  • 2 løg i både
  • 2 æbler i både
  • 5 fed hvidløg, knuste
  • 2 dl hvidvin
  • 6 dl hønsebouillon

Sådan laver du svinekæber i hvidvin

Puds svinekæberne fri for hinder, eller få din slagter til det. Brun de afpudsede svinekæber i lidt olie i en varm, tykbundet gryde – gerne støbejern, eventuelt ad flere omgange, så alle bliver brunet ordentligt. Tag de brunede svinekæber op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og hvidløg. Kom de brunede svinekæber tilbage i gryden oven på urterne, og tilsæt hvidvin. Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med lidt kødsnor. Sæt låg på, og lad dine svinekæber simre under låg i cirka 1 time.

Byt lidt rundt på svinekæberne undervejs, så alle udsættes for lige meget varme. Tjek, at kæberne er helt møre, tag dem op, og si saucen. Kassér grøntsagerne, og kom saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, cirka 10-15 minutter. Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag de færdige svinekæber til med salt, peber og koldt smør.

Ingredienser til kartoffelmos (4 personer)

  • 1 kg kartoffel
  • 12 dl mælk
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, cirka 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. Servér 

Ingredienser til groft brød (1 brød)

  • ½ liter lunkent vand
  • 1/3 pakke gær
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g knækkede hvedekerner
  • 600-700 g hvedemel

Sådan gør du

Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten af vandet sammen med de restende ingredienser. Ælt, til dejen er sej og glat. Lad din dej hæve i cirka 30 minutter. Form dejen til et brød og placer det på en bageplade. Lad dejen hæve i yderligere en time. Bag brødet i en 200 grader forvarmet ovn i 15 minutter. Skru så ned til 175 grader og bag videre i cirka 25 minutter, til brødet lyder hult, når der bankes på undersiden af brødet. Afkøl det på en bagerist. Servér det lunt eller koldt med smør.

Skriv et svar