Kokkeskolen

Nyd en roastbeef til din Dukan kur

Det er sjældent sjovt eller underholdende at være på slankekur. Der findes dog adskillige slankekure at vælge imellem. En af disse er lægen Pierre Dukans proteinkur. Den er effektiv og sikre et hurtigt vægttab. Denne slankekur er udbredt i Europa og USA. I bladet Ude og Hjemme kan man læse om en opskrift på roastbeef, der følger Dukan kuren. Som man kan se på listen over ingredienser, består den hovedsageligt af rent oksekød samt fedtfattig basilikumcreme.

Opskrift på roastbeef med basilikumcreme

Ingredienser til stegen:

  • Ca. 600 g roastbeef
  • 1 nip salt
  • Friskkværnet peber

Basilikumcreme:

  • 1½ dl skyr
  • 1 dl yoghurt naturel 0,5 %
  • 1 stor håndfuld basilikumblade + lidt mere til pynt

Sådan gør du

Start med at komme din roastbeef i en gryde. Hæld hvorefter koldt vand på, så det lige dækker stegen. Tag stegen op af gryden og bring gryden i kog. Først når vandet koger, lægges stegen i vandet.
Lad den simre for lav varme i 20-30 minutter. Hæld vandet fra gryden og lad roastbeefen hvile på et spækbræt.  Placer roastbeefen på panden og steg den. Brug en pande med teflon belægning, da der skal meget lidt olie på panden. Det bedste resultat opnåes ved at give din roastbeef lav varme i længere tid. Derved opnår du den rosa farve hele vejen igennem stegen. Når temperaturen i centrum af stegen er 56° er din roastbeef færdig. Lad den hvile utildækket i mindst 10 minutter. Her kan du krydre den igen med salt og peber. Selve cremen er nem at lave. Du blander de tre ingredienser i en blender til en creme. Cremen hælder du til sidst ud over de tynde skiver af lækker roastbeef du har skåret. Så er den klar til servering!

 

Billede: Katrin Gilger