Kokkeskolen

Æggekage- Sådan laver du den

Æggekage opskrift

Æggekage kan enten bages i en ovn eller pande/gryde. Hvis du har tendens til altid at brænde ting på, kan du med fordel lave din æggekage i en ovn. Der findes mange komplicerede opskrifter på æggekage. Men i virkeligheden er det ganske simpelt at lave en æggekage. Du skal bruge æg og salt. Det piskes sammen og bages i ovn eller på en pande til det lige præcist har fået nok. Det må endelig ikke blive for tørt, så mister det smagen.  Hvis du godt kan lide at udfordre dine smagsløg, kan du tilsætte grønt eller kød i æggekagen. Jeg har fundet en opskrift, som jeg har modificeret lidt her:

  • 12 skiver bacon/ kyllingetern eller en håndfuld grøntsager
  • 1 hk rødløg eller skalotteløg
  • 1 stor eller 2-3 mindre kartofler. Kogte og skåret i tern.
  • en håndfuld cherrytomater
  • skal af ½ citron
  • 12 økologiske æg
  • 2 dl fløde
  • purløg

Bages i ovnen ved 180 grader til den lige præcist er gennemstegt. Kan eventuelt serveres med hjemmebagt rugbrød.

Sommerbuffet med æggekage og frikadeller

En lækker sommerbuffet kan blandt andet bestå af æggekage, frikadeller og kartoffelsalat. Desuden kan man servere frisk frugt og lækre salater. Jeg har fundet en dejlig opskrift på kartoffelsalat her:

Kartoffelsalat

  • 175 g rygeost
  • 150 g neutral yoghurt
  • 400 g kolde kogte kartofler
  • 1 bundt hk purløg
  • 1 bundt radiser (tynde skiver)
  • ½ agurk i terninger eller småt skåret
  • 100 g blandet lækker salat
  • salt, peber
  • Olie
  • æbleeddike

Serveres med frikadeller eller andre lækkerier fra sommerbuffeten.

 

Æggekage med rester

Æggekage kan laves med rester fra dagen før. Den kan laves som en vegetaræggekage eller en kødæggekage. Vegetaræggekagen kan laves ved først at piske æg og salt, dernæst tilsættes grønt eller kartofler og masser af friske krydderurter. Serveres med lækker rugbrød eller en hjemmelavet skyr dressing. Kødæggekage laves traditionelt med bacon og/eller små pølser som eksempelvis cocktailpølser. Æggekage smager også dejligt, når det serveres med ovnstegte eller grillede kartofler.

 

Billede: angermann

Skriv et svar