Tunmousse er en skøn klassiker, som både kan bruges som forret, til buffetbordet og som en lille let hovedret.
En ret der stadigvæk hitter
For mange bringer det nok minderne tilbage til 80’erne, hvor retten havde sin storhedstid. Men tag ikke fejl tunmoussen er en ret, som stadig holder, og som er et hit hos både store og små.
Den bløde konsistens er skøn at sætte tænderne i, og så giver citronen, dilden og persillen tunmoussen ekstra bid.
En nem ret til gæsterne
Og som et ekstra plus, så er tunmoussen let at lave. Lav din tunmousse i hvert fald en dag forvejen, da den lige skal have et døgn til at sætte sig – og så behøver du ikke stresse med at lave den lige inden gæsterne kommer.
I Søndag har jeg fundet opskriften på klassisk tunmousse, som er lige til at gå til og smager skønt. Du kan se den herunder eller klikke på linket, hvor du også kan finde flere opskrifter på lækre forretter.
Klassisk tunmousse
Det tager cirka en halv time at lave denne opskrift på tunmousse, og så skal den hvile i et døgn.
Denne opskrift på tunmousse rækker til 6-8 personer
Ingredienser til tunmousse
2 dåser tun i olie
1 tsk revet løg
100 mayonnaise
1 spsk creme fraiche
1 spsk tørrede dildspidser
Saft af 1 lille citron
Salt og peber
5 blade husblas
¼ l piskefløde
4 spsk olivenolie
1 stort bundt kruspersille
1 usprøjtet citron
Evt. krondild
Tilbehør til tunmousse:
2 store flutes
Sådan laver du tunmousse
Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft.
Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.
Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.
Husk du kan læse endnu flere gode opskrifter på Feminas hjemmeside.
Billede: cyclonebill