Man kan spise lammekølle året rundt, idet den kan tilberedes både i ovnen samt udendørs på en grill. Den smager nok bedst, hvis man griller den udendørs, idet den så opnår den herlige duft af natur og sommer, idet man kan vende den under grillstegningen og marinere den med spændende og velduftende krydderier. Mange danskere er vilde med lammekølle, og det er også meget populært blandt muslimske indvandrere, som også spiste masser af lam i deres hjemland. Man kan opnå samme sydlandske stemning hjemme i haven, hvis man anvender masser af hvidløg og eksotiske krydderier til dette formål. Når man griller selv, findes der et godt råd, som forhindrer stegen i at blive for sortbranket. Man skal holde kødet væk fra de direkte flammer i god afstand fra de varme kul, og derfor bør placere en alubakke i bunden af kuglegrillen mellem kullene. Herved opstår der et frirum på grillristen, hvor gløderne ikke giver direkte varme. I stedet reflekteres strålevarmen fra sider og låg, hvilket bevirker, at kødet steges fra alle sider og samtidig bliver brunet på toppen. Man kan evt. fylde vand i alubakken, hvilket er med til at holde på saften i kødet.
Køb din lammekølle hos slagteren
I artiklen på nettet finder man en super god opskrift på grillet lammekølle, hvor man dels kan læse om ingredienserne samt fremgangsmetoden til at få en delikat lammekølle fremstillet på havegrillen. Man bliver også her gjort opmærksom på, at det kan være en fordel at købe lammekøllen hos en slagter, idet prisen ikke er væsentligt dyrere end den frosne lammekølle i supermarkedet. Til gengæld vil man opnå bedre kød hos slagteren, idet slagteren hovedsageligt anvender ældre dyr, hvor kødet har en mere karakteristisk smag.
Læs også den her opskrift på lammekølle.
Billede: Ryan Snyder