Det danske køkken

Hjemmelavet kartoffelsalat

Jeg kan ikke få nok af kartoffelsalat, og jeg glæder mig altid til sommeren begynder, så det kan blive serveret hver dag og  til enhver grillfest med vennerne. Spørgsmålet er så om man skal gå ned i Netto og købe den bedste fra K-salat, eller om man skal give det er skud med at lave sin egen? Jeg prøvede for nylig denne opskrift og blev forelsket i den!

Kartoffelsalaten

Alle danskere er helt tossede med kartofler af alle arter, og kartoffelsalaten er ingen undtagelse. Der mange forskellige sorter af kartofler, men jeg vil tro de fleste af dem kan bruges til denne opskrift. Den købte kartoffelsalat er ofte en fast bestanddel af den danske grillarrangement, og det er næsten synd. Med denne opskrift slipper du for dårlig smag og E-numre.

Det får du brug for

Denne liste vil være nok til omkring fire personer. Husk for guds skyld at bruge nye kartofler. Det er altid vigtigt at bruge gode råvarer.
Et kilo nye kartofler
En håndfuld radiser
Tre forårsløg
Et fed hvidløg
Et bundt purløg
To spsk. hjemmelavet mayo
Fire spsk af den fedeste cremefraiche
To spiske æbleeddike
Sukker, salt og peber

Sådan gør du

Du kan enten pille eller skrube kartoflerne. Put dem derefter i letsaltet vand. De skal koge let i omkring ti minutter, eller indtil du syntes de er møre nok. Tag kartoflerne op, og skær dem i tern som ikke må være for små. Kom dem i køleskabet, indtil de skal i brug.

For dressingen starter man med at skære radisserne i tynde, tynde skiver. Hak alle løgene. Bland derefter eddiken, cremefraichen og mayo’en sammen, og smag dressingen til med krydderierne.

Herefter kan du blande kartofler og dressingen sammen forsigtig. Forsøg ikke at ødelægge kartoflerne for meget. Du kan efterfølgende blande løgene og radisserne i. Du har nu en fornem hjemmelavet kartoffelsalat. Du er nu officielt klar til grillsæsonen.