Inspiration

Kendte retter på en ny måde

En af grundene til at madprogrammer optager alle kanalers sendeflader og er blevet en så integreret del af vores madkultur er, at kokke som Camilla Plum, Claus Meyer og brødrene Price alle sætter deres personlige præg på kendte danske madretter.

Gennem madprogrammerne kan vi få inspiration til, hvordan retter, vi har lavet utallige gange før, kan fornyes eller forbedres. Maden præsenteres på en ny og anderledes måde eller sættes sammen i hidtil ukendte kombinationer – det minder i nærmest mistænkelig grad  om dengang i børnehaven, hvor pædagogen arrangerede rosenkålene, så de til sidst lignede tennisbolde og pludselig var meget nemmere at få ned – men det er effektivt og kan være næsten befriende at få mulighed for at lave de allerede kendte retter på en ny måde.

Flæskesteg med lun

En opskrift, der giver et nyt bud på en gammel klassiker, er denne opskrift fra Femina på flæskesteg med lun raddichiosalat. Feminas opskrift består af flæskesteg marineret med en krydderblanding af laurbærblade, fennikelfrø og hvidløg og tilbehør i form af en salat lavet af æbler og raddichioen. Raddichiosalaten blander æblernes søde smag med raddichioens bitre og serveres lun til flæskestegen sammen med ristede kartofler. Dette danner til sammen en helt ny smagsoplevelse af en gammelkendt opskrift.

Pizzaer

En anden ret, der konstant synes at være under forandring, er pizzaen. Der findes uendelige variationsmuligheder, når det kommer til pizza, og stort set ingen grænser for, hvor mange gange man kan definere og redefinere, hvordan en pizza skal smage og se ud. Samvirke kommer her med 20 alternative bud på pizzaopskrifter, lige fra en opskrift på speltpizza med spegeskinke til en opskrift på pizza med jordskokker og svampe. En af de mindre kendte af slagsen er pizza med blå kornblomst og Vesterhavsost, som du kan finde opskriften på her.

Madlavning handler om håndelag

Vil du blive god til at lave mad, har du også her en god mulighed for at lære fra de bedste.  Udover inspiration til din aftensmad, giver madprogrammerne os nemlig også en mulighed for at lære at gebærde os i et køkken. Og det er, ifølge Camilla Plum, grundlaget for god madlavning: et godt håndelag. Du kan læse mere om Camilla Plum og hendes kokkekollegaer og deres udsendelser på denne side fra dr.dk, som har samlet profiler og madprogrammer fra Danmarks mest profilerede kokke.

 

Skriv et svar