Det danske køkken

Skøn jordbærkage

Jordbærkage

Jordbærkage kan spises på alle tider af året, men vi er nok mest vant til at spise den om sommeren. Dels fordi det er sæson for jordbær og dels fordi det passer til årstiden.

Klassisk jordbærkage

Du skal starte med at lave en mørdej. Den kan også købes færdigt. Men hvis du har mod på at lave det selv, smager det rigtig godt. Jeg har fundet en super lækker opskrift på jordbærkage på nettet. Du får opskriften her:

  • 100 g koldt smør i små terninger
  • 50 g flormelis
  • 100-150 g hvedemel
  • 1 lille æg

Til mazarinmassen skal du bruge 175 g marcipan, 150 g sukker, 100 g smør, 2 æg, 50 g mel og til sidst skal du også bruge 75 g mørk chokolade. Til vaniljecremen skal du bruge 1 æg, 15 g majsmel, korn af ½ stang vanilje, 2 ½ dl sødmælk, 40 g rørsukker og 2 ½ dl piskefløde. Til fyldet skal du bruge 500 g jordbær delt i halve. Jordbærkage pynten består af flormelis og mynte. Sørg for at have tærteforme, 8 cm i diameter og lidt smør.

Sådan bager du jordbærkage

Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad jordbærkage dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter. Derefter blander du marcipan og sukker sammen. Tilsæt smør og kom æg i. Sigt melet i tilsidst. Rul mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene, læg dejen i. Skær kanten på din jordbærkage til.

Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag jordbærkagen i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle af. Smelt chokolade over et vandbad. Pensl bunden til hver jordbærkage med den flyende chokolade, og lad det køle helt af.Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring.

Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.Derefter fordeler du cremen på kagerne og kommer rigeligt med jordbær på. Drys med flormelis tilsidst. Pynt med mynte.

Skriv et svar