Inspiration

Cupcakes + muffins

Cupcakes + muffins topping

Cupcakes + muffins er efterhånden ret almindeligt. Jeg kan huske på et tidspunkt, bagte alle dem. Nu er det gået lidt til ro igen. Der har været mange eksempler på topping. Oftest er det nogle kaloriefyldte kager, med masser af topping på. Jeg har fundet en opskriftsamling med 25 af de bedste opskrifter på cupcakes og muffins.

Topping idéer til cupcakes:

  • Marengstopping
  • Honning og kanel topping
  • Frugtfrosting
  • Flødeostfrosting
  • Chokoladefrosting

Muffins

En muffin er portionsbagværk baseret på bagepulver, og forekommer i såvel søde udgaver såvel som brødvarianter. Dejen minder om en sandkagedej og kan smagsgives på samme måde. Vaniljesukker, kakao, nødder, citronaroma eller blåbær er almindelige smagsgivere. Dejen fordeles i små papirforme eller i specielt udformede forme, hvor formene med dejindholdet stilles til bagning i en mellemvarm ovn. Siden slutningen af 1990’erne er muffins blevet solgt i meget store størrelser i danske caféer, ofte med betegnelsen “amerikansk muffin”.

Muffins grundopskrift

Du skal bruge 2 æg, 3 dl. Sukker, 100 gram smør, 3 dl. Hvedemel, 1 tsk. Bagepulver, 1 dl. Mælk. Pisk æg og sukker skummende, smelt smørret og rør det i sammen med mel, bagepulver, mælk og en af smagsvariationerne eksempelvis vanilje eller chokolade. Sæt metalforme på bageplader og for dem med parpirforme. Læg klatter af dej i formene med to skeer. De skal være halvfulde. Bag kagerne ved 200 g ca. 20 minutter.

Cupcakes

Cupcakes stammer fra 1800-tallets USA og er fine små kager. Små, festlige portionskager – næsten som mini-muffins – tilsat din frie fantasi. De bruges nu ofte til børnefødselsdage på grund af muligheden for at pynte dem til stor glæde for børnene.

Cupcake grundopskrift

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 250 g Amo Hvedemel
  • 150 g smeltet smør
  • 4 æg
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 300 g sukker
  • 1½ dl mælk
  • 1 tsk. Bagepulver

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt mel, vaniljesukker og bagepulver og rør det sammen. Tilsæt mælk. Rør til sidst det smeltede smør i dejen og rør det sammen. Fordel dejen i cupcakeformene. Formen skal fyldes op til lidt over midten. Bages i ca. 25-30 min. midt en 175 °C (varmluft 155 °C).

Skriv et svar