Det danske køkken

Hindbærsnitter

2655865086_7905bedeeb_b_hindbærsnitte

Discount hindbærsnitter

Du kender dem sikkert fra supermarkedet. De ligger i små plastik bakker og skulle efter sigende være ret lækre af mangel på bedre. Jeg synes dog det smager bedre når man bage dem selv. Desuden er det noget børnene sagtens kan være med til. De er lette og lave og pynte. Så et godt råd er bag dem selv, det smager meget bedre.

Hindbærsnitter med sjov pynt

Du kan bage dine hindbærsnitter efter en grundopskrift og pynte dem med en sjov pynt. Det kan være pynt i forskellige former og farver. Hvis du har børn, skal du huske at kigge på e-stof indholdet af pynten inden du putter det på kagerne.

Grundopskrift på hindbærsnitter

  • 275 g koldt smør
  • 375 g hvedemel
  • 60 g smuttede mandler blendet til mel
  • korn af en god stang vanilje
  • 200 g sukker
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 1 æg

Endvidere skal du bruge 250 g god hindbærsyltetøj, 1 æg til pensling og sukker. Til glasuren skal du bruge 150 g flormelis, 2-3 spsk. kogende vand. Til pynten skal du bruge krymmel eller sukkerstjerner

Sådan bager du dem:

Når du har fundet ingredienserne frem skal du skære smørret i firkanter og smuldre det i melet. Bland vanilje, sukker og hjortetaksalt i. Pisk ægget og ælt dejen til den er ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul hver del ud til en 30 x 30 cm stor, 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir. Stil dejen til dine hindbærsnitter på køl i en time. Du kan læse hele opskriften på internettet, der står også beskrevet udførligt hvordan du skal gøre.

Opbevaring

Hindbærsnitter kan nedfryses eller opbevares i en kagedåse. Så har du altid lækker kage når du får gæster. Det er en rigtig god kage for børnene. Men du skal være opmærksom på det høje sukker indhold, som er knap så hensigtsmæssigt, når det gælder børn.

 

Billede: emme-dk

Skriv et svar