Inspiration

Omelet – Masser af enkle opskrifter

I mange familier har man ikke tid til at stå i flere timer i køkkenet. Måske er man en træt studerende, som har siddet i mange timer over bøgerne og computeren, eller måske har dit job eller børn tappet dig totalt for energi. Men det er ofte for dyrt og problematisk at spise ude hver dag. Så mange vælger at lave små færdigretter frafryseren eller spise dåsemad.

Det er hurtigt og billigt, men det er næppe en større gourmet oplevelse, som er værd at skrive om. Men man får dækket sit energibehov, og dette er trods alt det vigtigste. Men før eller siden går det op for de fleste, at man også kræver lidt inspiration og nye retter på menuen. Maden skal ikke være den samme hver dag.

Vi bliver alle træt af pølser med spaghetti på et eller andet tidspunkt. Men du kan nemt skifte mellem nemme måltider hver anden eller tredje uge, så du får varieret mad. Jeg vil her især fokusere på retter, som indeholder æg. Så der kan man både lave æggekage, omelet og gratin. På denne hjemmeside kan man finde hundredvis af spændende variationer på omelet opskrifter.

Omelet med skinke

Men såfremt det ikke skal være en ren vegetarret, så smager en omelet bedst med lidt kød i. Man bruger nok især det, som man har noget til overs af fra sit køleskab. Det kan være næsten alting, bare det er snittet i små stykker og eventuelt vendt lidt på en pande, før det blandes i selve omeletten.

Skinke er meget ideelt i en omelet. De kun selv skære skinken i tern, eller du kan bruge noget pålæg, du ikke har fået spist endnu. Mejerigiganten Arla har mange opskrifter, og de har en opskrift på omelet med skinke på denne hjemmeside.

Lækker tomatsuppe

Jeg vil her komme med endnu et eksempel på en nem ret, som alle kan forberede på få minutter. Tomatsuppe kan købes færdig på dåse men prøv alligevel at lave den selv. Jeg har fundet en god vejledning til en nem tomatsuppe på denne Femina hjemmeside.

Man svitser blot lidt løg på panden sammen med lidt smør og olie. Derefter kommer man nogle blendede tomater i og rører godt rundt, mens retten når tæt på kogepunktet. Retten er bedst, mens den er varm, så den er alle tiders især på den kolde årstid. Man får virkelig en god varme indefra, når man har spist denne lækre tomatsuppe.

Skriv et svar