Inspiration

Få jeres konfirmationsmad leveret udefra

En konfirmation er en skelsættende begivenhed, idet vi kun oplever en konfirmation en gang I livet. Derfor vælger forældrene også at gøre meget ud af denne festdag, hvor teenageren jo træder ind i de voksnes rækker. En konfirmation skal man nogle gange spare op til i forvejen, da de samtlige udgifter altid bliver rimeligt dyre, da der jo skal planlægges en stor fest med god mad, selskabslokaler, nyt tøj samt ikke mindst gaverne.

Forældrene skal jo ofte være vært for venner, familie og naboer, og bare det at stå for oppyntning, mad og servering er normalt noget man hyrer hjælp til, således man også selv nyder lidt af festen. De fleste vælger et cateringfirma til at få konfirmationsmad leveret og serveret, idet der jo findes masser af gode cateringfirmaer i Danmark.

Det er muligvis en god idé at bestille ordren i god tid i forvejen, da konfirmationerne ofte ligger i samme periode, hvor cateringfirmaerne har meget travlt.

Fordele ved konfirmationsmad fra cateringfirma

Der er masser af fordele ved at få sin konfirmationsmad leveret udefra, idet den eneste ulempe kan være prisen, der måske er dobbelt så høj som udgiften til råvarerne. Men man får virkelig meget for pengene, hvis man bestiller konfirmationsmad fra et anerkendt cateringfirma eller diner transportable, således man bedre kan få tid til at nyde festdagen sammen med familien og gæsterne. Hvis man er 4-8 deltagere om bordet i alt, så går det måske nok at lave maden selv, men når man ofte er 20-100 gæster, så er det en kæmpestor opgave at sørge for velsmagende og velserverede retter til gæsterne.

På denne unikke festdag skal maden også være ekstraordinær god og sofistikeret, og så nytter det ikke noget at ”kun” servere normale retter, idet der her helst skal serveres udsøgte og eksklusive retter for gæsterne, således dagen bliver ekstra mindeværdig. Bare den ene opgave at være toastmaster og kunne holde styr på mad, drikkevarer, taler, sange, underholdning mv. kan sagtens tage en del tid, så derfor er det nemmest at overdrage madlavning og servering til et dygtigt personale, der netop har erfaring med denne type opgaver.

Find cateringfirmaer på nettet

Hvis du ikke tidligere kender nogle god cateringfirmaer i nærheden, så bør du undersøge mulighederne i lokalområdet, hvilket nemmest klares ved at søge online på nettet. I Københavnsområdet vælger mange at bestille konfirmationsmad hos Jespers Torvekøkken, da firmaet i flere år har leveret mad til denne type arrangementer samt dagligt leverer frokostordninger til firmaer i lokalområdet.

Det er muligt både at servere konfirmationsmad til festen som en tag-selv-buffet eller med portionsanretninger, og begge dele har jo fordele og ulemper. Ved buffetordninger bliver der mindre spild, og det er mere fleksibelt for hver gæst, hvilke retter de helst vil have. Forslag til en buffetmenu kunne være retter som disse:

 • Tapas som forret.
 • Italiensk pølse med oliven.
 • Serranoskinke med melon.
 • Varmrøget laks.
 • Saltet torsk.
 • Saltede mandler samt hjemmelavet tapenade.
 • Oksefilet med smørdampet grønt og rødvinssauce.
 • Forårskylling stegt med citron og timian.
 • Italiensk inspireret kartoffelsalat med springløg og parmesanflager.
 • Salat af solmodne friske tomater med mozzarella, skalotteløg og basilikum.
 • Frillicesalat  med grønne ærter samt hvide salatløg.
 • Lakrids tiramisu til dessert med friske bær og karamelliserede nødder.
 • Rabarbertærte med mascarponecreme på en mazarinbund.

Skriv et svar