Inspiration

Inspiration til forretter

Mangler du inspiration til forretter? Inspiration til forretter skal du få! Læs med her og få en masse gode ideer til kommende forretter.

Forretter sætter standarden for middagen, så det er vigtigt at din forret er god. Forretter skal desuden også passe til resten af menuen, så det kan være svært lige at finde den helt rigtige. Jeg har fundet et stort udvalg af forretter, så du kan helt sikkert finde en, der passer til din menu også, se dem alle sammen lige her. Jeg har desuden udvalgt en opskrift på mimoseæg med asparges og laks, som jeg synes er særligt god, se opskriften herunder.

Det skal du bruge

6 æg 
2 spsk mayonnaise 
1 toppet tsk dijonsennep 
1 spsk piskefløde 
Havsalt og friskkværnet peber 
2 spsk purløg, hakket 

Desuden

1 bundt grønne asparges 
6 skiver røget laks 
1 glas ørredrogn (50 g) 

Mimoseæg 

Kog æggene, til de er hårdkogte. Afkøl æggene, pil dem, og skær dem i halve. Tag blommerne ud af hviderne, og læg hviderne på et fad. Mos 4 af blommerne. Rør de mosede æggeblommer med mayonnaise, sennep, fløde, salt, peber og hakket purløg. Læg cremen ned i hviderne. Riv de sidste æggeblommer på et rivejern, og drys dem over de fyldte æggehvider. 

Asparges 

Bræk enderne af aspargeserne, og damp dem i spilkogende vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem i koldt vand. Vikl laks om 3-4 asparges pr. person. Læg dem på en tallerken sammen med 2 halve mimoseæg. Pynt med ørredrogn, og server. 

Tip! Vil du have en mindre fed smag, kan du erstatte piskefløde med kaffefløde og mayonnaise med skyr. Tilsæt evt. lidt mere salt, så retten smager af mere.