Inspiration

Kalorielet jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe lyder måske ikke så fint og delikat, men det er det helt bestemt! Det er muligt at lave den dejlig cremet, og med lidt ristet kalkunbacon ovenpå, fremstår den bare ekstra lækker og velsmagende. Jordskokker har en fremragende smag – og hvis du gerne vil spise godt men kalorielet, så er det her en suppe lige for dig. Den tilbyder nemlig få kalorier uden at gå på kompromis med hverken smag eller konsistens. Den kan både gå som forret og som hovedret, så det er bare i gang med gryderne – for den er yderst god.

 Cremet jordskokkesuppe med kalkunbacon

Jordskokker tilbyder din suppe et strejf af en blød nødde- og jordagtig smag, som står sig rigtig fint til dens konsistens og til kalkunbacon’et. Suppen passer derfor rigtig godt til vintertiden, hvor man savner alt det grønne fra jorden.

Ingredienser: 4 pers.

Jordskokkesuppe

  • 300g jordskokker
  • 200g løg
  • 250g kartofler
  • 8dl hønsebouillon
  • 2,5dl Milda 4%
  • Kalkunbacon i strimler/tern
  • Lidt citronsaft
  • Muskatnød, peber og salt

Sådan gør du

  • Skræl jordskokkerne (de kan godt være lidt besværlige, så hav lidt tålmodighed) og kartofler og pil løget. Det hele skæres i rimelige stykker.
  • Steg jordskokker (frembringer dens nøddesmag), kartofler og løg i en varm gryde med lidt olie. Når det er ristet lidt tilsættes 8 dl hønsebouillon. Lad suppen simre i 20 minutter og tilsæt herefter Milda og lidt revet muskatnød. Lad suppen simre yderligere et par minutter indtil alt er mørt. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  • Skær kalkunbacon i skiver eller tern og rist på en varm pande, til det er sprødt. Server med kalkunbacon på toppen og et godt stykke brød.

Andet lækkert tilbehør

Du kan også vælge at gå all in på jordskokken ved at tilberede chips af jordskokker. Det smager helt fantastisk, og kan sagtens spises på toppen af din suppe sammen med kalkunbacon. De to elementer svinger godt sammen, så det er værd at prøve.

Fremgangsmåde:

  • Vask jordskokkerne godt og skær i ekstremt tynde skiver – brug gerne et mandolinjern eller en kartoffelskræller.
  • Læg jordskokkerne i vand i mindst en time for at fjerne stivelsen – det gør dem mere sprøde og ensfarvede. Vandet skal skiftes et par gange undervejs.
  • Tag jordskokkerne op af vandet, og dup dem tørre med et viskestykke. Put skiverne i en pose med lidt olie og vend godt rundt. Anret i ét lag på en bageplade med bagepapir og stil i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter eller til de er gyldne. Drys med salt.

 

 

Billede: dalecruse

Skriv et svar