Mig og maden

Spaghetti carbonara og andre pastaretter

Italiensk mad og italiensk pasta er noget af det bedste du kan give dig til at spise, hvis du ønsker noget fra det sydlandske køkken. Det smager henrivende, og så er der retter i alskens retninger – der er noget til enhver smag, og det gør det italienske køkken til noget ganske særligt. Hvis ikke man er til bolognesen eller penne så er der altid en tredje eller fjerde pastaret, som byder sig på. Eksempelvis spaghetti carbonara, som er en sikker klassiker hos børn såvel som hos voksne.

Pasta med gorgonzola og valnødder

Gorgonzola’en har du sikkert hørt om. Det har måske ikke været det mest optimistiske du har hørt om den grundet dens blå skimmelfarve, men i sammenspil med pasta og valnødder er den fremragende.

Ingredienser: 1 pers.

  • 125 g frisk pasta (evt. hjemmelavet)
  • 75 g gorgonzola
  • 0,6 dl piskefløde
  • To håndfulde valnøddekerner, grofthakket
  • En håndfuld basilikumblade, strimlet – men gem et par blade til pynt
  • Friskkværnet sort peber
  • Evt. salt

Sådan gør du

  • Smelt osten i fløden i en gryde over medium varme og hæld de grofthakkede valnødder i saucen (du kan også bare brække nødderne i stykker med fingrene).
  • Kog pastaen som angivet på pakken – husk at kog det i rigeligt med saltet vand, ellers klistrer det sammen.
  • Vend de strimlede basilikumblade i saucen og smag til med sort peber. Kom gerne rigeligt i.
  • Tjek også, om der skal salt i – måske er osten salt nok i selv.
  • Vend derefter pastaen i saucen og anret i en dyb tallerken. Pynt med et par basilikumblade og nogle hele valnøddekerner.

Foran dig har du nu en rigtig lækker ret, som du garanteret ikke har smagt før. Den er ganske fortræffelig, og du vil ikke fortryde dit valg.

Spaghetti carbonara

Hvis du skal have gæster med tilhørende børn, så er det muligvis en god ide at lave en traditionel, klassisk spaghetti carbonara til din ovenstående ret, da alle børn elsker denne pastaret. Man går ikke fejl af den – heller ikke i børnehøjde.

Ingredienser: 4 pers.

  • 150 g bacon i tern
  • 14 liter madlavningsfløde 8%
  • 12 tsk groft salt
  • 12 tsk friskkværnet peber
  • 2 pasteuriserede hele æg (rå æg kan også bruges)
  • 150 g parmasanost

Sådan gør du

  • Læg baconternene på en kold pande og steg dem – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af.
  • Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog.
  • Bland æggene og 50 g af osten sammen i en skål.
  • Serverer retten med det resterende ost på toppen af retten.

Velbekomme!