Det internationale køkken

Lækre Italienske Grissinier

Et fint stykke tilbehør til forret eller cocktails er de små søde italienske brød kaldet grissinier. Her kommer en let og hurtig opskrift på sådan nogle. Opskriften giver ca. 30 stk grissinier.

Ingredienser:

30 gram gær
3 dl lunken vand
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
250 gram rugmel
250 gram hvedemel
Pynt: Kan være ost, sesamfrø eller noget helt tredje.

Sådan laver man grissinier:

Start med at opløse gæren i vand, og bland så olie, mel og salt i. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve i omkring 30 minutter. Skær dejen i små portioner og rul dem ud i små pølser. Pensl rullerne med vand og put forskellige ingredienser ovenpå som pynt. Endelig stiller du dem i ovnen og bager dem i 15 minutter ved 200 grader eller til de er helt gyldne og sprøde. Endelig lader du dem køle af på en rist.

 

Billede: jules:stonesoup