Anderledes pizza
Er du også træt at pizzaer man bestiller fra pizzarier? De indeholder ofte meget fedt, og er det ikke sjovere at lave sin egen? Derfor får du nu en opskrift på en lækker kartoffelpizza med en sprød salat, som vil passe perfekt til et måltid i haven med familien.
Pizza bunden
Pizza får ofte kritik for at være tomme kalorier. Derfor bruger jeg ofte fuldkornsmel, når pizzabunden skal laves. Til denne kartoffel pizza vil jeg foreslå at man bruger denne opskrift på en sund pizzadej, som vil være bunden til en lækker kartoffelpizza.
Til en pizza skal du bruge:
2 dl hvedemel
3 dl fuldkornsmel
25g gær
1 spsk olivenolie
2 dl Lunkent vand
1/2 tsk sukker
1 tsk salt
Først så skal ovnen forvarmes til 220 grader. Det kan variere fra ovn til ovn helst deromkring. Hvis du har en bagesten, så stil den ind i ovnen mens den forvarmer. Gæren skal opløes i lunket vand, og tilsæt så olivenolien. Hæld derefter alle de tørre ingrendienser i gravist mens der røres. Dejen skal æltes i et par minutter, og så må den gerne hæve i 30 minutter.
Hvis du vil lave mere end en pizza, så ganger du bare op alt efter hvor mange du vil lave. Så kommer det vigtige – toppings!
Kartoffelpizza!
Som toppings ville jeg vælge hakkede løg og meget tyndt skiveskårne kartoffelskiver med rosmarin. Det fordeles på pizza, og så kan du pifte den op med olivenolie, havsalt og frisk kværnet peber. Hvis du har lyst, så kan du bruge fedtfattig ost på toppen. Pizzaen er nu klar til ovnen. Bag den indtil den er sprød og gylden. Dette tager mellem 10 og 20 minutter.
Sprød salat
Som tilbhør til kartoffelpizzaen kan der laves en lækker salat med gulerødder, fennikel og iceberg salat. Skær gulerødderne og fennikellen i meget tynde skiver. Blanding dem med iceberg salaten, samt salt, peber og olivenolie, så er der kun at sige bon appetit.