Inspiration

Rejecocktail – en af de nemme forretter

Går du og mangler opskrifter på nemme forretter? Rejecocktailen er en klassisker, og kan bruges i mange sammenhænge. Denne opskrift vil være et twist på den klassiske opskrift, hvor der vil blive tilføjet avocado og lime. Den kan også serveres med thousand islanddressing, men den kan sagtens undvære denne tilføjelse.

Ingredienser

Med disse ingredienser får du rejecocktails til tre personer. Du får brug for 100 gram rejer, 100 gram krebshaler, et hoved af romainersalat, to avokadoer, en spisekefuld cremefraiche, en halv mange, en halv lime, en halv tomat, en smule stødt chili og afslutningsvis salt og peber. Hvis du vil have et sundere alternativ, så kan du prøve at servere retten med skyr istedet med creme fraiche. Dette kan være en god kontrast til dem fede avokado smag, hvis du føler det er nødvendigt.

En af de nemme forretter

Start med at skylle salaten, og skær den derefter i strimler. Dette anrettes i enten tre glas eller tallerkener. Mos avokadoen, hvorefter du kan blande creme fraichen, chilien, salt og peber. Dette kan fordeles udover salaten. Derefter kan du skære mangoen i små tern, og anret disse i avokadocremen. Du kan nu fordele rejerne og krebsehalerne øverst, og afslutte tilretningen med en båd af tomat, og en båd af lime, som kan stikkes ned i siden.

En god tilføjelse

Hvis du føler at retten mangler et sidste pift, så prøve denne hjemmelavede dressing. Du skal bruge en rød peberfrugt, en lille dåse tomatpure, tre spiseskefulde creme fraiche, en spiseskefuld mayo, to teskefulde stødt paprika, en smule citronsaft, og smag det til med salt og peber.

Start med at skære peberfrugten i meget små og fine tern. Bland derefter mayonnaisen, creme fraichen, tomatpureen og paprikaen. Kom peberfrugten heri, og bland det hele godt rundt. Afslut det med en skvis frisk citronsaft, og smag det til med salt og peber.

Billede: hildgrim