Mig og maden

Tiramisu i sommerudgave

Sommer er over os og det skal fejres med en lækker dessert! Tiramisu er nu lavet i en sommerudgave. Se hvordan du laver tiramisu med hvid chokolade og jordbær herunder.

Tiramisu er en let italiensk dessert, som smager helt vildt godt. Tiramisu betegnes ofte som en voksen dessert, grundet kaffe smagen. Den kan laves på masse forskellige måder, og man kan derfor også inkludere sit favorit element i desserten.

Jeg har fundet tre super gode opskrifter på den lækre dessert. Jeg fandt en opskrift på diabetes.dk, der er rigtig god! Se den lige her. Den anden har jeg fundet på arla.dk, denne opskrift er også et godt bud på en lækker tiramisu, se den her. Den sidste har jeg fundet på femina.dk, og du kan se den herunder.

Det skal du bruge (6 personer)

2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)

3 spsk. sukker

1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)

250 g mascarpone

Korn af ½ vaniljestang

50 g hvid chokolade

1 dl piskefløde

4 spsk. instant-kaffepulver

1½ dl kogende vand

4-6 spsk. marsala

1 pakke ladyfingers

Mørk chokolade i høvlede flager

8-12 flotte jordbær

Hvordan laver man tiramisu?

  • Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker. Stil det til side.
  • Pisk æggehviderne stive, tilsæt den restende mængde sukker, og pisk, til æggehviderne er helt stive. Stil det til side.
  • Vend vaniljekorn og mascarpone sammen.
  • Smelt den hvide chokolade over vandbad.
  • Lad den afkøle let, og rør den i mascarponecremen.
  • Tilsæt æggeblommerne. Fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i.
  • Pisk piskefløden til let flødeskum, og vend den i æggemassen.
  • Opløs dit kaffepulver i kogende vand i en stor flad skål, tilsæt marsala, og lad det afkøle.
  • Del eventuelt din tiramisu med en skarp kniv, så de passer til fadet/glassene.
  • Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den nederste del af kiksen bliver våd.
  • Læg kagerne i bunden af fadet/glassene, så det hele er dækket.
  • Læg et 2½ cm tykt lag creme over kagerne; læg endnu et lag ladyfingers, og slut af med cremen.
  • Stil desserten på køl, gerne i 3-4 timer.
  • Drys din tiramisu med chokolade og pynt med jordbær.

Skriv et svar