Inspiration

Stenbiderrogn og pancetta pasta

Hvem har sagt, at dansk og italiensk mad ikke kan kombineres? Læs mere her og bliv inspireret til en kombination med stenbiderrogn og pancetta pasta med svin og salvie.

Stenbiderrogn er en god erstatning af ægte kaviar, og bruges meget i Danmark. Stenbiderrogn har kendes derfor bedre som dansk kaviar. Pancetta pasta med svin og salvie er en klassisk italiensk ret. Hvis du er vild med stenbiderrogn og med pancetta pasta, så hvorfor ikke forsøge at kombinere de to ting. Pasta går fantastisk til stort set alt, og deriblandt er alt godt fra havet nærmest, så tilføj lidt stenbiderrogn til din pasta og forsøg dig frem. Jeg har fundet en god opskrift på pancetta pasta med svin og salvie, hvor du kan eksperimentere med stenbiderrogn i.

Pasta med svin, pancetta og salvie

Opskriften er til 2 personer og tager 20 minutter at lave.

Det skal du bruge

  • 250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta
  • Salt
  • 200-300 g svinemørbrad
  • Olivenolie til stegning
  • 100 g pancetta i strimler
  • 1 spsk. hakket salvie
  • 50 g revet parmesan
  • Sort peber

Tilbehør

  • 100 g blandet salat
  • 100 g semidried tomater
  • 1 rødløg i tynde både
  • Olivenolie
  • Balsamicoeddike
  • Salt og peber

Sådan laver du pancetta pasta

Kog pastaen i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem det. Skær kødet i strimler, og rist dem i olivenolie i en dyb pande. Kom din pancetta ved, og lad den blive let sprød. Tilsæt salvie, og vend pastaen med kødet og sammen med ca. 1 dl kogevand. Kom revet parmesan i, og smag til med masser af sort peber og salt om nødvendigt. Servér straks med ekstra parmesan og måske lidt mere salvie. Giv en frisk salat til med semidried tomater, rødløg og olie-eddike.

TIP: Brug bacon, hvis du ikke kan skaffe pancetta.

Skriv et svar