Mig og maden

Kartoffelpizza eller aspargessuppe

Kartoffelpizza er lækkert, men aspargessuppe smager så godt. Der er endnu tid til at vælge mad og valget står mellem kartoffelpizza og aspargessuppe. Få inspiration til din mad her.

Aspargessuppe er en skøn ret, der både kan serveres som forret og hovedret, og det kan desuden også spises til hverdag. Kartoffelpizza er en mere causual ret, der alligevel smager rigtigt godt og man kan sagtens servere kartoffelpizza for venner, og causual gæster. Men skal det være kartoffelpizza eller aspargessuppe? Der er mere stemning for aspargessuppe, og det vinder derfor over kartoffelpizza i dag. Få opskriften på aspargessuppe med citrus-skum herunder.

Aspargessuppe som forret til 4 personer

500 g friske grønne asparges
2 forårsløg, fintsnittede
2 spsk. neutral olie
1 dl tør hvidvin
5 dl hønsekødbouillon (eller hønsekødssuppe fra frost, optøet og siet)
Salt
1 dl piskefløde
Saft af ½ citron

Skum

¾ dl piskefløde
1½ spsk. cremefraiche 18 %
Revet citronskal
150-200 g små pillede rejer
Dild til pynt

Tilbehør

Brød

Sådan gør du

Knæk de træede ender af aspargesene (kog evt. enderne i 15 minutter, og brug kogevandet i din aspargessuppe). Skær resten i 4 cm lange stykker, og gem en håndfuld med hoveder.
Svits asparges og løg i olien, uden at det tager farve. Steg det i 2 minutter. Kom vinen over, og lad det koge i 3-4 minutter ved kraftig varme. Bring bouillon eller suppe i kog, og hæld det over. Lad det koge i 1-2 minutter, og tag gryden fra varmen. Blend din aspargessuppe i gryden med en blenderstav. Si den, eller lad trevlerne blive i, det er en smagssag. Kom fløden i. Lad suppen køle helt af, og smag til med salt og citronsaft.
Pisk fløden til ikke helt stift skum. Vend cremefraiche og citronskal i. Skær aspargeshovederne i meget tynde skiver på langs. Servér aspargessuppen med en skefuld fløde, rejer, lidt asparges og dild.

Skriv et svar