Tiramisu
Tiramisu er en italiensk dessert, i lag bestående af ladyfingers, som er vædet med stærk kaffe (espresso) og f.eks. amaretto. Desuden udgøres den af mascarpone (en italiensk flødebaseret friskost) og æg, tilsat sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager. Jeg har fundet en skøn opskrift på tiramisu med hvid chokolade og bær, den er hentet fra feminas hjemmeside. Du kan eventuelt besøge deres hjemmeside og finde flere opskrifter.
Tiramisu med hvid chokolade og bær, du skal bruge
Tiramisu til 6 personer:
- 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
- 3 spsk. sukker
- 1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)
- 250 g mascarpone
- korn af ½ vaniljestang
- 50 g hvid chokolade
- 1 dl piskefløde
Endvidere
- 4 spsk. instant-kaffepulver
- 1½ dl kogende vand
- 4-6 spsk. marsala
- 1 pakke ladyfingers
Pynt
- mørk chokolade i høvlede flager
- 8-12 flotte jordbær
Sådan gør du
Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker. Stil det til side. Pisk æggehviderne stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk, til æggehviderne er helt stive. Stil det til side. Vend mascarpone og vaniljekorn sammen. Smelt den hvide chokolade over vandbad.
Lad den afkøle let, og rør den i mascarponecremen. Tilsæt æggeblommerne. Fold omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i. Pisk piskefløden til let flødeskum, og vend den i æggemassen. Opløs kaffepulveret i kogende vand i en stor flad skål; tilsæt marsala, og lad det afkøle.
Del evt. din tiramisu med en skarp kniv, så de passer til fadet/glassene. Dyp én ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun den underste del af kiksen bliver våd. Læg kagerne i bunden af fadet/glassene, så det hele er dækket. Læg et 2½ cm tykt lag creme over kagerne; læg endnu et lag ladyfingers, og slut af med cremen. Stil desserten på køl, gerne i 3-4 timer. Drys din tiramisu chokolade og jordbær.