Kokkeskolen

Porretærte – Klassisk og god

Inden for madlavningen kaldes det jo for en kunst at kokkerere. Det er jo klart, og dette skyldes, at vi alle sammen har forskellige måder at gøre dette på.

Opskrifterne kan varieres, men visse bliver mere udbredte og populære end andre. Alle husmødre haren bunke tips og tricks og yndlings opskrifter på de fleste retter. Det er naturligvis også gældende indenfor at lave en porretærte.

Og det gælder os alle, for en erfaren kok (eller husmoder) kan både mænd og kvinder blive. Porrer er både sunde og velsmagende, og de kan anvendes i mange retter med succes. Man kan lave indbagte porrer i et farsbrød, og man kan snitte porrerne og komme dem i suppen.

Men mange laver en porretærte, og det forstår jeg godt. Man kan nemlig variere denne opskrift, indtil man finder den helt rigtige smag. Jeg kan især anbefale denne opskrift, som jeg har fundet på en online kogebog.

 

Hvad skal man bruge i en porretærte?

Der har man tilføjet både ost og skinke, hvilket gør porretærten meget lækker. En porretærte består af en ydre skal af butterdej, som man bager i ovnen i en passende form. Dernæst blander man de snittede porrer, ost og skinke ned i den bagte form.

Endeligt pisker man æg, som hældes udover tærten og det hele færdig bages så i ovnen. Der er tale om et komplet måltid, men man bør spise flutes med salat til. Hvilken slags salat skal man så vælge hertil. Igen er det fantasien, som bestemmer, så der er egentlig ingen grænser for, hvilken slags salat, man kan anvende?

 

Husk brød og salat til porretærten

Men har du nogensinde prøvet en rødkålssalat? Den er meget lækker og passer til mange måltider. Den vil også passe fint til denne porretærte. Der findes mange rødkålssalter, men jeg er meget glad for denne opskrift, som jeg har set på Feminas hjemmeside. Den er knasende og lækker, og den passer til december måned, men den kan spises året rundt. Vi skal jo spise mere salat. Salaten indeholder mere end selve hovedingrediensen, som er snittet rødkål. Den indeholder nemlig også bær, figner og balsamico.

En porretærte kan blive til en pizza

Umiddelbart har en porretærte ikke meget til fælles med en pizza. Og dog. På en hjemmeside for Hendes Verden fandt jeg denne nye opskrift på porretærte. Den indeholder både kylling og bacon. Så hvis man bager porretærten i en stor rund og flad form, så har man faktisk lavet en alternativ pizza. Men de fleste bageforme er firkantede, men det betyder jo intet for selve smagen og konsistensen. Så hvis du bagefter nyder porretærten, så er det næsten som at spise en pizza.

 

Skriv et svar