Kokkeskolen

Lær at lave forloren hare

Retter der ikke laves så tit, men som smager godt

Der findes masser af retter, vi ikke får lavet til hverdag. Eksempelvis forloren hare, pulled pork sandwich, æbleflæsk, benløse fugle mm.

Forloren hare

Forloren er lavet af fx hakket svine- og oksekød, som er formet som et brød. Derefter er det omsvøbt med spæk og stegt i ovnen. Spækket er tilsat for at understrege vildtsmagen. Ribsgeléen er obligatorisk i saucen og kan derfor ikke undværes. Jeg har fundet to opskrifter på forloren hare, en som i gode gamle dage og en med ribs-flødesovs.

Ingredienser til forloren hare

Ligesom så mange andre opskrifter, er der en helt særlig og enkel fremgangsmåde, når man laver forloren hare. Du skal bruge:

  • 750 gram hakket svinekød
  • 2 æg
  • 1½ dl fløde
  • 1½ dl bouillon
  • 3/4 dl rasp
  • 1 pakke bacon
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber

Saucen laves af: 3 dl vand, 3 dl mælk, 1 dl fløde og 1 spsk ribsgelé. Du vil sikkert kunne finde en masse variationer til denne opskrift. Det er op til dig, at finde den opskrift der passer bedst.

Tilbehør til forloren hare

Forloren hare kan serveres med kartofler, salat og ribsgele. For variationens skyld kunne du forsøge dig med rodfrugter og tyttebær. Du kan prøve at skifte svinebacon ud med kalkunbacon. Eller du kan friske retten op med en citron/flødedressing.

Etik og moral

Hvis du har overskud og har lyst til det, kan du forsøge at tænke over de råvarer du bruger og hvem du serverer maden for.  Sørg for at købe økologiske råvarer; æg og kød. Burhøns og dyr fra ikke økologiske landbrug har det elendigt, de lever under trange kår og er bare med i en ren pengemaskine. Tænk dig om inden du griber ud efter den billigste vare i supermarkedet.  Tænk på madspild: Hver dag smides meget mad ud, så hvis du kan anvende noget mad fra dagen før, så brug det som en del af din ret.

 

Billede: randychiu

Skriv et svar