Kokkeskolen

Løgsuppe, en vegetarret

 4670990069_0073a15aa0_b_onion-soup

Løgsuppe

Løgsuppe er en rigtig dejlig ret, det er en vegetarsuppe, som kan tilsættes kød, hvis du er til det. Den kan også bare spises som den er. Jeg har fundet en dejlig opskrift. Hvis du vil have den mere rig på omega 3 fedtstof kan du tilsætte rapsolie i stedet for smør. Men nogle foretrækker smørsmagen. Det er op til dig. Ulempen ved smør er selvfølgelig det høje indhold af mættet fedt, som øger risikoen for hjertekarsygdomme.

Ingredienser til løgsuppe (2 personer)

  • 500 g løg
  • 4 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g smør eller rapsolie
  • 1½ dl hvidvin
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • 6 skiver grovflutes eller hvidløgsflutes
  • 1 dl revet parmesan
  • Persille og purløg

Sådan laver du suppen

Skær løg i skiver og klar dem i smør på en pande. Hæld hvidvin over og kog op. Tilsæt bouillon og lad det simre i 25 minutter, husk låg. Rist flute, kom parmesan på og grill dem i ovnen til osten er smeltet og gylden. Servér suppen med ostebrød. Pynt med persille eller purløg.

Vidste du at?

Løg er en af de ældste grøntsager, kendt af mennesket, for løg er både nemme at få til at gro og at transportere, og de holder sig længe. Disse kvaliteter har gjort dem populære gennem tiderne, og derfor er det en planteafgrøde, som ofte bliver brugt i madlavning. Løg findes i masser af opskrifter, der spænder over de fleste af verdens kulturer. Løg findes både som friske, ristede, frosne, på dåse, syltede og tørrede. Løg er en gammel kulturplante, som man mener stammer fra det centrale Asien. Dyrkning af løg til spisebrug går helt tilbage omkring 3000 f. Kr., hvor løg hurtigt blev en af de vigtigste afgrøder.

Løgtyper

Der findes forskellige ryper løg, heriblandt:

  • Zittauerløg
  • Rødløg
  • Forårsløg
  • Skalotteløg
  • Banan-skalotteløg
  • Brune løg
  • Hvidløg
  • Perleløg
  • Ramsløg
  • Salatløg

Billede: krossbow

Billede: pelican

Skriv et svar