Det danske køkken

Opskrift på traditonel drømmekage

Traditionel drømmekage

Jeg elsker traditionel drømmekage og alle de varianter den findes i. Jeg har fundet en opskrift på nettet som jeg har sat ind her.

Drømmekage opskrift, du skal bruge

Jeg har fundet denne dejlige opskrift inde på bageglad.dk:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 teskefulde bagepulver
  • 1 teskefuld vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.

Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid – det afhænger af ovnen.

Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.

Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.

Kokos er

Kokospalmen (Cocos nucifera) er en kystelskende fjerpalme, hvis frugt kaldes kokosnødder. Den er den eneste art i slægten Cocos. Modnende kokosnødder på kokospalmen.

Kokosnødderne er omgivet af et cirka 5 cm tykt trævlet lag, hvis fibre kan anvendes til fremstilling af tov, tæpper og måtter med mere. Indenfor dette lag findes en hård skal, der gennem tiderne har været anvendt til smykker, skåle og skraberedskaber.

Herunder sidder et hvidt spiseligt lag på normalt 1-2 cm i tykkelsen, og heri er en mængde saft, kaldet kokosvand. Kokosmælk er en blanding af presset kokoskød blandet med kokosvand.

 

Billede: emme-dk

Skriv et svar