Kokkeskolen

Pastasalat med skinke og blomkål

Hvis du synes at du spiser for meget usundt mad, eller hvis du ikke føler du har tid og overskud til at give dig i kast med at lave det helt vilde i køkkenet til hverdag, så bør du overveje at lave en god pastasalat. Sådan en er nemlig let at lave, og man kan jo lave en stor portion så man har nok til 2-3 dage. Her kommer en god opskrift på en let pastasalat med blomkål og skinke.

 

Ingredienser

200 g pasta, f.eks. konkylier

eller skruer

1 lille blomkål

3 dl ærter, gerne friskbælgede

4 tomater

3 forårsløg

100 g skinke skåret i tern eller strimler

Dressing:

2 spsk. olivenolie

2 tsk. Dijonsennep

1-2 tsk. Karry

2 spsk. citronsaft

2 spsk. finthakkede mandler

1 tsk. salt

peber

 

Sådan gør du:

Kog pastaen og si den fri for vand. Skyl med lidt vand og lad pastaen dryppe af.

Del blomkålen op i i små buketter, og bland dem med pasta, ærter, tomat tern, snittet forårsløg og skinke. Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Endelig blander du bare pastasalat og dressing og så er du klar til at spise. Velbekomme.

Hvis du har andre gode ideer til hvordan man laver en let og enkel pastasalat så skriv endelig din opskrift, eventuelt i kommentarfeltet herunder.

Skriv et svar