Kokkeskolen

Vegetar pizza: Kartoffelpizza

4580742022_cf35bd9721_b_potato-pizza

Kartoffelpizza

Du kan lave en kartoffelpizza, ved at bruge kartofler fra dagen før eller koge nogle kartofler, skære dem i skiver og toppe pizzaen med. Kartoflerne kan kommes på pizzaen efter den er bagt eller som topping, mens pizzaen er i ovnen. Hvis du kommer kartofler på pizzaen og bager pizzaen med kartoflerne, bliver kartoflerne ekstra sprøde, hvis du tilsætter lidt olie og salt.

Kartoffelpizza opskrift, den nemme udgave

Kartoffelpizza kan laves på den nemme måde: Du køber en simpel pizza fra supermarkedet og topper den med forkogte kartofler, lidt olie og salt. Bages efter anvisning på pakken og pyntes med salat inden servering. Du kan også vælge at bage pizzaen selv, det smager også lækkert. Du skal bruge en pizzadej, den kan bages selv eller købes færdig.

Pizzadej, når du laver det selv

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 gram hvedemel
  • 100 gram grahamsmel
  • 1⁄2 tsk salt

Bland ingredienserne sammen. Ælt dejen godt på et meldrysset bord. Hvis du har tid til det, stil dejen til hævning og lad sæt den på køl efter en time. Lad den stå på køl til næste dag. Hvis du ikke har tid så rul dejen ud med det samme og prik hul i dejen. Forbag dejen ved 225 grader  i 5-10 minutter inden fyldet kommes på.  Tag pizzabunden ud og fordel fyldet på den. Bag den yderligere 10-15 minutter ved 250 -275 grader. Tages ud når den er gylden. Hold øje med den under bagningen. Den klassiske italienske opskrift på pizza anbefaler som oftest at pizzaen bages ved høje grader for at opnå den rette klassiske pizza sprødhed. Men det kræver et vågent øje ellers kan pizzaen nemt brænde på.

Fyld

  • 385 gram mozzarella
  • 4 bagekartofler
  • 1 håndfuld champignon i skiver
  • 3 forårsløg
  • 1 hvidløg
  • Frisk rosmarin
  • Salt og peber
  • 0,5 dl olivenolie, 2 fed hvidløg og eventuelt chili

Når den er bagt kan man røre olie med hvidløg og dryppe det over de varme pizzaer. Server pizzaen med en salat og eventuelt lidt frisk chili.

Tip:

Hvis du elsker tomat, kan du smøre bunden i tomatpuré og krydderurter (timian, rosmarin) inden den bages i ovnen. Det skulle dog ikke være nødvendigt i ovenstående opskrift. Men du kan prøve dig frem. Man kan eventuelt eksperimentere ved at lave flere forskellige små pizzaer med forskelligt fyld. Børnene plejer at elske det! Dog kan det anbefales at undlade løg, når det er til børn.

 

Billede: avlxyz

Skriv et svar