Mig og maden

Gode gulerodsboller

Lyst til boller, men træt af kedelige yoghurtboller? Vi føler med dig her på redaktionen, så vi har fundet opskrifter på super gode boller til dig her.

Kedelig boller kan så let ødelægge en frokost, og er der noget bedre end hjemmelavede boller? Med denne opskrift kan du selv lave nogle super gode gulerodsboller, som du kan nyde til frokost, og du kan bruge nyde disse boller med alt hvad dit hjerte begærer. Opskriften er fundet på femina.dk og du kan se den herunder.

Ingredienser (10 boller)

  • 5 dl kogende vand
  • 125 g (1½ dl) knækkede hvedekerner
  • 25 g gær
  • ½ spsk. groft salt
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 200 g groft revne gulerødder
  • 200 g fintsigtet økologisk speltmel
  • Ca. 300 g sigtet økologisk hvedemel

Sådan gør du

Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ½ time. Rør gæren ud i sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt i et par minutter. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil dejen til dine gulerodsboller til hævning med film over i minimum 1½ time – gerne natten over i køleskabet. Tag den ud, og brug en stor ske til at forme dine gulerodsboller med. De må gerne være uregelmæssige i størrelsen. De ubagte gulerodsboller skal efterhæve i ½ time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl på en rist. 

Gulerodsboller kan i øvrigt sagtens fryses.

Andre bolle opskrifter

Hvis du nu ikke lige er til gulerødder, så findes der heldigvis en masse andre gode opskrifter uden gulerødder. Inde på smagslojer.dk har jeg fundet en opskrift på lækre spinatboller. Du kan se opskriften lige her. Jeg har også fundet en opskrift på gode rosinboller, opskriften har jeg fundet på anneauchocolat.dk og du kan se den her.

 

Skriv et svar