Mig og maden

Chokoladekageopskrifter for enhver smag

Chokoladekage er og bliver yndlingskagen. Den er næsten umulig at blive træt af for der findes utallige chokolade opskrifter. Om man er til en tør kage, fast kage eller en med blød cremet konsistens, vil der være en opskrift til hver.

Personligt er jeg helt vild med en chokoladekage, som overrasker og byder på en blød cremet konsistens. Det skal være en ekstra smagsoplevelse á la mokka, appelsin eller måske med et strejf af lakrids.

Et paradis af chokoladekageopskrifter

Nu har jeg fundet en helt fantastisk side på nettet med rigtig mange skønne og forskellige chokoladekageopskrifter.

Så det er bare om at komme i gang med at bage til gæsterne eller familien.

Det praktiske ved en chokoladekage er, at den stort set altid bliver bedre af en nat i køleskabet. Det gør den lettere at servere for gæsterne. Man kan lave kagen i ro og mag dagen i forvejen. Hvem ved, måske får man mere mod på at afprøve en ny chokoladekageopskrift?

Hvad med en hvid chokoladebrownie med hurtig jordbæris, en chokoladekage med kaffemousse eller en chokoladefondant med peanutbutter?

Gode tips når du bager chokoladekage

Inden du går i gang med at bage din chokoladekage, er det en god ide at følge disse råd.

Husk at bruge en god kvalitet chokolade til din chokoladekage. Det giver den bedste smag, og som den vigtigste ingrediens i chokoladekage er det ikke her du skal gå på kompromis.

Lad ikke chokoladen koge i smeltningsprocessen. Smelt aldrig chokolade alene direkte i gryden, men brug et vandbad ved ca. 45 grader. Lad aldrig den smeltede chokolade komme i kontakt med vand eller damp.

Du kan med fordel opbevare din chokoladekage i køleskabet. Den bliver kun bedre af at få lov til at stå og samle sig.