Mig og maden

Pulled pork – Saftig og lækker

Pulled pork smager simpelthen himmelsk. Det har  kultstatus over sig hos ‘grill-folket’, og har man først sat tænderne i en det møre svinekød, vil man forstå hvorfor.

Pulled pork er mørt og saftigt og smelter nærmest på tungen, så smagsoplevelesen er helt unik. Selvom mange ‘pulled pork entusiaster’ ynder at tilberede pulled pork på grillen, kan kødet også sagten laves i en ovn. Det er faktisk ikke svært at lave pulled pork, men det tager lang tid at tilberede kødet- hvadenten det er på en grill eller i en ovn- så derfor kræver det lidt planlægning og er oplagt weekendmad.

 

Pulled pork til to dage

Og når man nu har kastet sig ud i at lave Pulled pork, hvorfor så ikke lave mad til to dage.

Den første dag kan du lave den lækreste saftige pulled pork sandwich á la texan style, mens du på andendagen kan bruge resterne af kødet til at lave en skøn, let og velsmagende salat. Sorg blot for at lave rigeligt med pulled pork, så der er nok til to dage.

Herunder kan du se opskriften på pulled pork i en salat. Ønsker du at give dig i kast med sandwichen, skal du klikke på linket ovenfor.

 

Ingredienser

Krydderrub:

  • ½ spsk. anisfrø
  • 1½ spsk. hele korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 2 tsk. groft salt
  • 6 fed hvidløg
  • 1 nakkefilet, minimum 1 kg

Chilimayonnaise:

  • 1 dl mayonnaise
  • 2 spsk. cremefraiche
  • 1-2 fed hvidløg
  • sambal oelek
  • salt og peber
  • 2 bakker blandede salater
  • 1 bakke brøndkarse
  • 1 syrligt æble
  • 2 granatæbler

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 120 grader.

2. Rist krydderierne, til de begynder at dufte. Kom krydderier, salt og hvidløg i en morter, og stød til en grov pasta.

3. Gnub krydderpastaen godt ind i kødet, og læg det i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 timer.

4. Afkøl kødet en smule, inden du piller det fra hinanden med to gafler.

5. Rør mayonnaise med cremefraiche og presset hvidløg. Smag mayonnaisen til med sambal oelek, salt og peber.

6. Skyl salaten, og slyng den tør. Anret salaten på tallerkener. Skær æblet i kvarter, fjern kernehus, og skær æblet i tynde både. Top salat med æble og pulled pork. Halver granatæblerne, og pres safter og kerner over kød. Dryp chilimayonnaise over, og server med ristet surdejsbrød.

 

Billede: ohsarahrose