Mig og maden

Fiskefrikadeller – Nem og lækker opskrift

Findes der noget bedre i dette lille land end fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade? Jeg nægter næsten at tro det. Jeg laver det dog ikke så meget mere, da jeg er blevet gluten- og mælkeallergiker. Det skal selvfølgelig ikke stoppe mig, så glutenfri fiskefrikadeller er der da også – af de helt gode. Dog synes jeg, fisk er lige lovlig dyrt, så det bliver kun til dage, hvor jeg virkelig skal forkæle mig selv!

Hvad skal man bruge til fiskefrikadeller?

ingredienser 4 pers.:

  • 600 gram torskefileter (eller hvad du ellers foretrækker)
  • 1 løg
  • 1 æg
  • Krydderier (salt, peber etc.)
  • Olie (smagsneutral olie såsom rapsolie)

Sådan gør du

  • Kør de 600 grams torskefileter gennem foodprocessoren
  • Tilføj løget, ægget,  og krydderierne.
  • Når det er godt blendet sammen til en ensartet masse, er frikadellerne klar til at blive formet og stegt på panden, til de er brune på begge sider.

Det er altså virkelig noget, der er godt!

Hjemmelavet remoulade

Ingredienser 1 glas:

  • 4-5 spsk god mayonnaise
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje (for farvens skyld)
  • 1 håndfuld finthakkede drueagurker (hakkes fint)

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåden er blot at røre det hele sammen, når drueagurkere er blevet hakket fint. Derefter kan den efter tilsmagning straks serveres!

Ekstra tilbehør

Som ekstra tilbehør til frikadellerne og remouladen udover kartofler, vil en god gammeldags gulerodssalat stå sig rigtig godt til fisken! Jeg er selv ellevild med det, da det salaten ikke indeholder alt for mange komponenter, som derfor bare gør smagsoplevelsen meget bedre.

Ingredienser, 4 pers:

  • 750 g gulerødder
  • 3 æbler
  • 75 gram rosiner

Marinade:

  • 2 spsk salt
  • 1 dl eddike
  • 0,5 dl olivenolie
  • 50 gram sukker
  • Saften fra en citron

Så er der kun ét tilbage at sige: Velbekomme!