Det internationale køkken

Entrecote med couscous og bagte tomater

Du har nok allerede på fornemmelsen, at vi er på banen med en ret fra Frankrig, hvor man jo har stolte traditioner for at lave lækre retter. Det franske køkken er verdensberømt for sine fine (og ofte små) retter. Men udover navnet er der ikke meget fransk i denne opskrift. Entrecote er blot et stykke lækkert oksekød, som er skåret ud i en tyk skive af tyksteg eller tyndsteg. Der er ofte en tyk fedtmarmorering på selve entrecote koteletten, som skal blive der under stegningen, da meget smag kommer fra denne. En sådan steak bliver altid utrolig lækker, men det er også noget af det dyreste kød fra en ko. Couscous er en nordafrikansk ret af semulje, som traditionelt bliver serveret som tilbehør til en kødret. Det er noget tidskrævende at lave en god couscous, så den laves ofte i større portioner, således man kan dele den med naboerne. Det er nemlig en af de mest udbredte retter i Nordafrika, men også Europa har taget denne ret til sig. Man laver den ved, at Semuljen overrisles med vand og rulles med hænderne til at danne små perler, hvorefter man drysser tørt mel til at holde dem adskilt. Alle perlerne, der er for små til at være færdig granuler af couscous og falder gennem sigten bliver igen rullet og strøs med tør semulje og rullet til perler. Denne proces fortsætter, indtil al semulje er blevet formet til små granuler af couscous. Jeg fandt denne opskrift i Femina, og her kan du læse opskriften på Entrecote med couscous og bagte tomater.

Entrecote med couscous og bagte tomater

Engang imellem bliver man nødt til at forkæle familien med en god steak, og her kan du se de nødvendige ingredienser til en lækker arabisk fusions steak:

4 entrecoter (eller andre bøffer)

salt og friskkværnet peber

1 kugle frisk mozzarella (gerne bøffelmozzarella)

BAGTE TOMATER

500 g små tomater

2 spsk. olivenolie

1 spsk. oregano

COUSCOUS

600 g couscous

1 rød peberfrugt

½ agurk

4 forårsløg

1 håndfuld frisk koriander

1 tsk. kanel

1 tsk. spidskommen

½ dl olie

skal og saft af ½  citron

salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

1. Rids bøfferne i fedtkanten med en skarp kniv. Varm en pande op, stil bøfferne på højkant, og steg fedtkanten sprød og gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem færdige i fedtet 2-3 minutter på hver side. Tag fra varmen, krydr med salt og peber, og lad bøfferne hvile i 3 minutter.

2. Bagte tomater: Skyl og halvér tomaterne, og stil dem med den flade side nedad i et ovnfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med oregano, salt og peber. Bag tomaterne i en 100 grader varm ovn i 50 minutter.

3. Couscous: Tilbered couscoussen som anvist på pakken og afkøl denne. Skær peberfrugt og agurk i fine tern, og skær rensede forårsløg i skiver på skrå. Bland couscous med grøntsagerne, friskhakket koriander, kanel og spidskommen. Hæld olie, citronsaft og fintrevet citronskal over couscoussen, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.

4. Skær bøfferne i skiver, riv mozzarellaosten over, og anret med de bagte tomater og couscous.

Synes du at couscous retten var lækker og har du lyst til at prøve kræfter med flere eksotiske retter så prøv foreksmpel den her spændende græske ret.