Mig og maden

Kylling i karry eller boller i karry

Inden valget står i mellem de to retter så er det vigtigste at vælge en god karry.

Hvilken type karry skal man bruge?

Først skal du vælge om den skal være stærk eller mild. Det afhænger selvfølgelig af hvilken type man har købt, den milde eller den stærke, men også af tilberedningen.

Hvis man ønsker den milde smag så er det nok bare at drysse den direkte i sovsen men hvis man vil have en mere fremtrædende smag, så start med at varme din karry direkte på panden eller i smørret.

Undgå dog at den brænder på. Udover mere smag giver den ristede karry også en ekstra gylden glød til den gule farve. Er man stadig i tvivl om sine præferencer er der her en fyldestgørende test af forskellige karrypulvere.

Andre overvejelser

Selvom valget af karry er en vigtig grundingrediens så er der også andre overvejelser. Til begge retter er det bedste tilbehør ris, hvilket igen betyder et valg. Skal det være hvide ris, brune ris, basmati eller jasmin ris osv. Fordelen ved begge retter er at der er mulighed for stor variation, hvis du vil have inspiration til kylling i karry fra forskellige steder i verden så følg dette link . Smagfulde og saftige kødboller kombineret med lækkert grønt gør det til en lækker og sund ret. Her er en sådan opskrift, der sørger for at det grønne fylder i retten.

To goder

Det kan være besværligt nok at finde på hvad der skal serveres til aftensmad men når retningen er valgt så er det jo skønt at der er lækre alternativer, der byder sig til. Valget her er kogt ned til at skulle vælge mellem to goder i stedet for to onder men husk den gode karrysmag.