Mig og maden

Lækre madopskrifter til hverdag og fest

Mangler du inspiration til, hvad du skal sætte på spisebordet i hverdagen eller hvilken lækker dessert, du skal servere for dine gæster en lørdag aften?

Det kan være svært at finde på nye madopskrifter i en travl hverdag, og ofte ender man med at servere de samme ti klassikere, som man ved, at familien godt kan lide.

Og når man så skal have sine gode venner på besøg i weekenden, leder man i timevis efter en ny kageopskrift – for man skulle jo nødig servere den samme kage for sine venner to gange.

Find opskrifter på nettet

Der findes mage gode steder på nettet, hvor du kan hente inspiration til forskellige lejligheder. I Familiejournalen kan du foreksempel  også hente inspiration og en masse lækre opskrifter til både hverdag og festlige lejligheder. Hvorfor ikke servere en Laksecreme som fingermadder for dine sommergæster?

Laksecreme – skønne fingermadder til sommergæsterne

Opskrift på laksecreme

100 g flødeost
100 g cremefraiche 18%
½ usprøjtet citron
½ tsk. revet peberrod
200 g koldrøget laks
1 bdt. dild

Fremgangsmåde til laksecreme

Kom flødeost, cremefraiche, revet citronskal, 1 tsk. citronsaft og peberrod i en foodprocessor og blend, til cremen er ensartet. Skær laksen i mindre stykker og tilsæt dem sammen med klippet dild. Blend forsigtigt til en grov creme og smag til med salt og peber. Servér cremen sammen med et stykke godt brød.

 

 

Billede: Michael Stern