Mig og maden

Opskrifter på chokoladekage

Elsker du kage og chokolade? Så læs med her og få en masse opskrifter.

Chokoladekage smager skønt, og kan laves på tusindevis af måder. Jeg har fundet en masse opskrifter, som du garanteret vil elske! Jeg har fundet opskriften på verdens bedste kage, ifølge Femina, og det tegner jo ikke helt skidt, vel? Se opskriften herunder. Jeg har også fundet en opskrift på en kage med peanutbutter og flydende chokolade i midten, se den her. Se flere opskrifter på chokoladekage her.

Chokoladekage til 12 personer

  • 4 æg
  • 260 g sukker
  • 1 dl kogende vand
  • 300 g mørk chokolade 85 % (jo bedre kvalitet jo bedre chokoladekage!)
  • 200 g usaltet smør

Sådan gør du

1. Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet (det tager ca. 10 minutter med en elpisker).

2. Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den og smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i sukkerlagen (dette forgår også på blusset).

3. Vend chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst nænsomt.

4. Fordel chokoladekage dejen i en rund eller firkantet form på 20 cm med en 5 cm høj kant, foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen).

5. Bag chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.

TIPS!

– Drys evt. din chokoladekage med lidt kakao, inden den serveres.

– Opbevar altid din chokoladekage i køleskabet. Kagen er bedst dagen efter, når den har sat sig.

Du kan se mange flere gode opskrifter på chokoladekage her på siden.