Det danske køkken

Hurtig og let chokoladekage

En af de letteste og samtidig bedste desserter man kan lave er en ganske almindelig chokolade kage. Ikke bare smager det super godt man kan også let lave det i en så tilpas størrelse at der er nok til alle gæster man eventuelt måtte stå foran at skulle have på besøg.

 

Let opskrift

På Feminas hjemmeside har jeg fundet en super let og lækker opskrift som jeg her vil dele med jer.

Ingredienser

Du skal bruge

4 æg

260 gram sukker

1 dl kogende vand

300 gram mørk chokolade

200 gram smør

 

Sådan gør du

Start med at piske æggene sammen med ca. en tredjedel af sukkeret. Derefter koger du vandet og resten af sukkeret samme til en tyk sukker masse. Hak chokolade og kom det i massen sammen med smør. Rør det hele sammen mens du har det på et blus.  Vend derefter chokolademassen i æggemassen. Fordel kagen i et fad og sæt den i et vandbad. Bag nu kagen i ovnen i 50 minutter i. Så er kagen faktisk klar til at spise.

 

Yderligere inspiration

Som med så meget mad, findes der jo et hav af inspirerende twists som man kan gøre ved sin chokoladekage, så selvom de ikke alle er lige lette så er det altid sjovt at imponere gæster med en ny opskrift. Prøv for eksempel den her lækre opskrift på chokoladekage med blåbær, mums!