Kokkeskolen

Surdej opskrift for nybegyndere

Hvis du altid har drømt om at bage rugbrød, men altid har undret dig over hvordan man eneligt laver surdej, så kommer her en forførende let opskrift på surdej. Opskriften er taget inde fra mad og boligs hjemmeside og den kommer fra en bagermester med megen erfaring med rugbrød.

Ingredienser:

1 dl kold vand

300 gram hvedemel

300 gram grahamsmel

Sådan gør du:

Det er faktisk meget simpelt: Bland begge slags mel med vand og lad det stå utildækket ved stuetemperatur. Du skal nu røre 1-2 gange om dagen i surdejen i 4 dage. Derefter skal du hælde halvdelen af din portion surdej ud, lave en hel ny portion og blande de to godt sammen. Lad det stå til næste ag, og vupti nu har du så en lækker surdej du kan bruge når du bager rugbrød.

Få fortsat glæde af dejen:

Du behøver ikke lave en hel ny surdej hver gang du vil lave rugbrød. Du kan sagtens blive ved med at bruge den samme portion i lang tid. Det eneste du skal gøre er vedvarende 1 gang om ugen at fodrer dejen. Det kan du læse meget mere om på den her hjemmeside, der er helliget surdej.

Har du selv gode erfaringer med surdej vil vi meget gerne høre mere fra dig. Skriv endelig en kommentar til artiklen nederst på siden.

 

Billede: muffinn