Mig og maden

Skønne madopskrifter

Mangler du madopskrifter? Ja? Madopskrifter skal du få! Læs med og se en masse madopskrifter her.

Det evige kamp om hvad man skal have at spise, og man ikke kan finde den rigtige madopskrift. Jeg har fundet en masse madopskrifter på familiejournal.dk, som du kan se nogle af herunder. Jeg har også desuden også fundet madopskrifter på maduniverset.dk. Se en masse opskrifter ved at trykke på disse links, og kig med herunder.

Opskrift på grove pirogger med oksekød (4 personer)

Dej

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1½ tsk. salt
  • 2 spsk. olie
  • 150 g rugmel
  • 300 g hvedemel

Fyld

  • 1 løg
  • 2 spsk. olie
  • 400 g hakket oksekød
  • 120 g kogte
  • kikærter
  • 140 g majs
  • 1 spsk. sambal oelek 
  • 1 tsk. spidskommen 
  • Salt og peber 
  • 1 æg til pensling 

Fremgangsmåde til pirogger med oksekød

Rør gæren ud i mælken, tilsæt salt og olie og rør melet i. Ælt dejen godt, dæk den til med et viskestykke og lad den hæve i ca. 30 min. Hak løget og svits det i olien sammen med kødet. Tilsæt kikærter, majs, sambal oelek og spidskommen og lad det simre under låg i 10 min. Smag til med salt og peber og lad fyldet køle lidt. Del dejen i 8 og rul dem ud i cirkler på 15 cm. Pensl kanten af dejen med æg og fordel fyldet på. Fold dejpladen hen over fyldet og tryk kanterne sammen med en gaffel. Lad piroggerne efterhæve på en bageplade i ca. 10 min. Pensl med resten af ægget, bag dem ved 200° i 12 min. og servér med salat.

Opskrift på laksecreme

  • 100 g flødeost
  • 100 g cremefraiche 18%
  • ½ usprøjtet citron
  • ½ tsk. revet peberrod
  • 200 g koldrøget laks
  • 1 bdt. dild

Fremgangsmåde til laksecreme

Kom flødeost, cremefraiche, revet citronskal, 1 tsk. citronsaft og peberrod i en foodprocessor og blend, til cremen er ensartet. Skær laksen i mindre stykker og tilsæt dem sammen med klippet dild. Blend forsigtigt til en grov creme og smag til med salt og peber. Servér cremen sammen med et stykke godt brød.