Det danske køkken

Danmarks nationalret: Flæskesteg

Jeg ved ikke med jer, men mine tænder løber allerede i vand. Jeg elsker simpelthen flæskesteg. Flæskesteg har jo den aura af hygge og jul over sig, men hvis det er det eneste tidspunkt på året, man spiser flæskesteg, så snyder man sig selv.

Flæskestegen er fantastisk, både økonomisk, smagsmæssigt og i forhold til at slå flere fluer med samme smæk. Der er næsten altid et godt tilbud i et eller andet supermarked, og køber man et pænt stykke vil der være mad til flere dage. Den klassiske med brun sovs, kartofler og rødkål, kan altid klemmes ned, og så er der til flæskestegssandwich et par dage eller tre.

 

Tilbered din flæskesteg efter fantasien

Man snyder til gengæld også sig selv, hvis man kun laver den klassiske. En dag hvor jeg havde tiden og lysten, klikkede jeg mig ind på Feminas hjemmeside for at få lidt inspiration. Inspireret blev jeg. Prøv at høre nogle varianter;

  • Flæskesteg med grovfriter og BBQ sauce,
  • flæskesteg med sveskekompot
  • og min nye yndlings; svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler

Mums.

Til sommer er det min plan at få fat på en god grill og prøve at lave flæskesteg på grill. Det kan da kun blive godt. Nogle har problemer med at få sværen sprød på den rigtige måde. Min far har lært mig en måde der giver bonus næsten hver gang. Man gnider salt overalt på sværen, også ned i rillerne. Så ligger man den med sværen nedad, i en bradepande med lidt vand, og sætter den ind i en forvarmet ovn et kvarters tid. Så tager man stegen ud og gnider igen sværen ind med salt. Husk igen ned i rillerne. Ind i ovnen med stegen igen, med sværen op ad denne gang og steg færdig. Bingo stort set hver gang.

Denne blogger ønsker god fornøjelse med stegen, og minder om at en flæskestegssandwich aldrig er at foragte.

Skriv et svar