Det danske køkken

Sprød svær og flæskesteg

Flæskesteg smager fremragende, og det er en af de retter som kan spises til hverdag og til specielle begivenheder.  Samtidigt så er vi nu i sommerperioden, så flæskestegen kan meget passende grilles i det dejlige vejr.

Sultent selskab

Med denne opskrift plejer jeg at regne med 400 gram kød per gæst. De skal helst ikke gå sulten fra bordet. Men hvis stegen ikke er det eneste i skal spise, så ville jeg nok nøjes med 200 gram per gæst. Det må være enten svine- eller nakkekam. Rids sværene, mens kødet er råt. Rids kun ned til fedtet. Det skal ikke gå helt ned til kødet.

Uanset hvilken grill du bruger, så skal det have omkring 30 minutter per kilo flæskesteg. Den skal grilles ved indirekte varme. Kerne temperaturen skal gerne være 75 grader, så er den færdig. Når flæskestegen er færdig på grillen, så skær sværene fra, og pak kun kødet ind i stanniol, og lad den hvile i et kvarter.

Tricks til sprøde svær på grill

Der er mange forskellige måder at få sværen sprød på, og enhver kok vil sikkert komme med sin egen måde at gøre det på. Det kan også variere fra kulgrill til gasgrill. Følgende tip bør dog altid hjælpe:
Gnid salt ned i alle sprækkerne. Det må gerne være fin salt. Derefter skal stegen på grillen i ti minutter. Dette medvirker at sværene åbner sig, og du kan lidt mere salt i. Hæld løbende en smule vand på stegen, mens den er på grillen. Hav en foliebakke under til at samle væsken.

Du har nu har nu en fremragende flæskestegs opskrift, som kan bruges til at impornere kammeraterne til en grillaften. Du kan også prøve opskriften til jul, hvis du har mulighed for at grille. Det giver en helt speciel smag, når man griller kødet istedet for at bruge ovnen.

 

 

Billede: hepp