Kokkeskolen

Citronfromage med pistacienødder

Når man har stået og kokkereret i flere timer og lavet det store perfekte hovedmåltid, så dur det ikke at man leverer en ganske almindelig citronfromage til desserten. Der skal lidt mere til, men der behøves ikke nødvendigvis at tilføjes ret meget, før du har skabt en elegant ekstraordinær dessert, som alle dine gæster vil nyde og værdsætte.

Det gælder jo om at skille sig lidt ud fra mængden og lave noget nyskabende, som i visse tilfælde ender med succes. Det er jo ikke alle kombinationer af madvarer, som man kan servere velsmagende i samme måltid. Men her vil jeg vise dig en lækker opskrift, hvor ingredienserne passer rigtigt fint til hinanden, idet retten bliver luftig og frisk samt med et knasende tilbehør.

Det er en citronfromage, hvor man har tilføjet pistacienødder, hvilket er en herlig kombination. Jeg fandt inspiration til desserten inde i Ugebladet Søndag, hvor man kan finde hele opskriften på en hjemmelavet citronfromage med pistacienødder.

Opskriften på citronfromage klassikeren

Man skal anvende følgende ingredienser til at fremstille en normal citronfromage:

  • 4 blade husblas
  • 4 æg
  • 60 g sukker
  • Fintrevet skal af 1 citron
  • Saft af 3 citroner
  • 2½ dl piskefløde

Fremgangs måde

Læg husblassen i koldt vand i omkring 10 minutter og pisk æggeblommerne sammen med sukker. Bland så citronskallen og halvdelen af saften i massen. Nu tages den bløde husblas op af vandet, og smeltes for svag varme, hvorefter resten af citronsaften hældes i.

Hæld den smeltede husblas over i æggemassen under kraftig omrøring. Pisk æggehviderne og fløden men hver for sig. Nu skal man forsigtigt vende de piskede æggehvider og flødeskummet i æggemassen. Alle ingredienserne er nu samlet i en skål. Rør ikke for kraftigt her, idet luften vil presses ud af dejen. Sæt fromagen i køleskabet i et par timer, før du serverer den.

For at lave den nyskabende citronfromage, så pynt den med pistacienødder. Nødderne må gerne være flækkede på langs.