Du har sikkert hørt den eksotiske overskrift før, den bringer jo nok minder om Indien, Kina eller et andet orientalsk land. Den kommer faktisk fra Indonesien, og nasi goreng betyder blot stegte ris, og risen er også det eneste obligatoriske i denne ret. Grønsager og kylling kan varieres efter, hvad køleskabet byder på. Kyllingen kan fx erstattes helt eller delvis med rå eller kogt svinekød eller rejer. For at kunne stege risene er det vigtigt, at de er kogt i god tid, og at du ikke koger dem i for meget vand. Så egentligt er nasi gorengen tilfældig gryderet, hvor du kommer af med dine rester, på samme måde som vi laver biksemad i Danmark. Derfor findes der jo utallige varianter af denne ret,og jeg har faktisk fundet en hjemmeside becauseitmatters.dk, hvor man har lavet en speciel thailandsk version af mie goreng. De kalder den for Pad thai, men det er altså det samme som det indonesiske mie goreng.
Ingredienserne er følgende:
300 gr brede udon nudler
3 spsk neutral eller sesam olie
2 sammenpiskede æg
1/2 tsk rejepasta
1 grøn chili finthakket
500 gr udbenede kyllingeoverlår i stykker på ca 1 x 1 cm
3/4 dl fiskesauce
3/4 dl limejuice
3 finthakkede, ikke for store, skalotteløg
3 finthakkede hvidløgsfed
1 spsk palmesukker
1 bundt slangebønner i 2- 3 cm lange stykker
Friskhakket koriander
1 håndfuld grofthakkede ristede og saltede peanuts
Brede økologiske risnudler
Sådan gør man:
Start med at koge nudlerne efter anvisningen på pakken og i saltet vand. Imens kan du skære kyllingen i stykker. Udbenede kyllingeoverlår skæres i mindre stykker. Når nudlerne er dryppet af, vender du dem med 1 spsk af olien. Varm 1 spsk olie på panden og tilsæt æggene og rør rundt, til de lige akkurat har sat sig. Hæld æggene af panden i en lille skål og stil dem til side. Resten af olien varmes i en wok eller på en stor pande. Tilsæt rejepastaen og sauter det i 1 minut. Tilsæt skalotteløg, hvidløg og kylling. Brun alt i 3 – 5 minutter, til kyllingen er stort set færdig. Tilsæt nudler, bønner, chili, fiskesauce, limejuice og palmesukker. Steg igen i 3 minutter. Vend æggene i.Til sidst vendes koriander i retten og du smager til med fiskesauce og limejuice.Vend koriander i lige før servering og drys med hakkede peanuts.
Billede: winn*