Inspiration

Glad for kager? Tag en uddannelse som konditor eller bager

Har du en særlig passion for kager? Eller er du bare glad for at bage? Gør din passion til en levevej, og uddan dig som bager eller konditor. Der findes grundig uddannelse med grundforløb og sikker hjælp videre ud i branchen. Læs meget mere om at uddanne dig som bager eller konditor her.

For dig som brænder for at have noget mellem hænderne

En bager- eller konditoruddannelse er for dig, der elsker at have noget mellem hænderne og udføre arbejde i praksis. Du starter med at få et 20 ugers grundforløb, hvor du lærer både praktiske og teoretiske fag, der øger din viden og dine færdigheder inden for branchen. Her lærer du at lave brød, kager og basal bageri, og du får lov til at øve dig. Dermed får du alle grundværktøjerne for at kunne blive en dygtig bager, og der arbejdes hen imod, at du på sigt selv skal lære at være kreativ og komme med dine egne idéer.

En fremtid med mange muligheder

Som bager eller konditor åbner der sig en række muligheder, når du er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet. Nogle vælger at gå deres egen vej, og starter deres eget bageri, andre søger mod restaurationsbranchen, hvor de kan få lov til at lave smukke desserter. Der er også dem, der arbejder på de store brød- og kagefabrikker. Slutteligt kan det være, at du er så dygtig til at lave flotte kager, at du kan få en fod ind i eventindustrien i form af konditorifremstilling.

Mulighederne er mange, og hvilken vej du vælger at gå, er selvfølgelig op til dig.

For dig, der elsker at stå tidligt op

Bagere står op midt om natten for at gøre deres kager og brød færdigt til kunderne til åbningstid. Derfor skal du kunne lide at stå tidligt op. Omvendt får du også lov til at gå tidligt hjem, og derfor ser din arbejdsdag ofte anderledes ud end den klassiske 9-16-dag.