Mig og maden

Tunmousse – En klassiker der aldrig går af mode

En gammel klassiker

Retro er i disse år inn, og det gælder både hvad angår mode, bolig og mad. Inden for madkategorien har mange klassiske retter fået et comeback, og det er der god grund til. Foruden at bringe minderne tilbage til tidligere årtier, smager mange af de klassiske danske retter nemlig helt fantastisk- og man går aldrig galt i byen når man serverer dem for sine gæster.

F.eks. den gode gamle tunmousse som jeg med glæde husker fra min barndom i firserne, hvor denne forret var en hyppig gæst. Men tro mig. Denne skønne forret vækker lige så meget glæde nu som i de gode gamle dage- og måske endnu mere nu, hvor den har fået ægte retro status.

Lav den dagen i forvejen og så undgår du stress, når dine gæster kommer.

Klik her hvis du vil se opskriften på en ægte klassisk tunmousse eller lade dig inspirere af andre forretter.

Klassisk tunmousse

Det tager cirka en halv time at lave denne opskrift på tunmousse, og så skal den hvile i et døgn.
Denne opskrift på tunmousse rækker til 6-8 personer

Ingredienser

  • 2 dåser tun i olie
  • 1 tsk revet løg
  • 100 mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 spsk tørrede dildspidser
  • Saft af 1 lille citron
  • Salt og peber
  • 5 blade husblas
  • ¼ l piskefløde
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 stort bundt kruspersille
  • 1 usprøjtet citron
  • Evt. krondild

Tilbehør:

  • 2 store flutes

Hvordan laver man tunmousse?

Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft.

Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.

Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.

Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen, til du har en jævn og blød tunmousse.

Smør en springform med olivenolie og hæld tunmousse i.

Lad din tunmousse hvile i køleskabet til næste dag.

Vend den færdige tunmousse ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.

Skyl citronen og riv skallen, evt. med et juliennejern.

Skær resten af citronen i både. Pynt den portionsanrettede moussen med citronskal og krondild og server den med flutes og citronbåde.

Skriv et svar