Mig og maden

Svinemørbrad i baconsvøb og bagte cherrytomater

Hvis ikke dit mundvand allerede løber de vildeste kilometer lige nu, så ved du bestemt ikke, hvad der er godt. En svinemørbrad lyder måske ikke så delikat, men den kan faktisk komme til at smage noget så henrivende, hvis den bliver tilberedt med lidt ekstra kærlighed. Det bedste ved svinemørbrad er, at den næsten skal skamsteges, før den bliver uspiselig. Så selvom du ikke er en mester i et køkken, kan du sagtens være med her! Denne opskrift kan bruges både i hverdagen, når der skal fejres noget, eller i weekenden med vennerne og familien på besøg.

Svinemørbrad i baconsvøb med bagte cherrytomater

Svinemørbrad med bacon. Mmmh, siger jeg bare. Svinekød med ekstra svinekød er altså noget der duer, så bare se at komme i gang, for det bliver meget velsmagende.

Ingredienser: 4 pers.

Mørbraden

  • 1 svinemørbrad ca. 500
  • 2 fed knust hvidløg
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk farin
  • 1/4 dl balsamico
  • 1/4 dl olivenolie
  • Salt, peber
  • 1 pk. bacon i skiver

Cherrytomaterne

  • 1/2 kg cherry tomater
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt, peber
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk hakkede oliven
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 spsk hakket persille
  • Parmesan i flager

Tilbehør: Ovnbagte kartofler eller hjemmebagt brød.

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden og vend den i en marinade
    af hvidløg, oregano, farin, balsamico, olivenolie,
    salt og peber og lad den trække mindst 1 time
    i køleskabet. Tag kødet op af marinaden, krydr
    med salt og peber og pak det ind i baconskiver.
  • Grill svinemørbraden indirekte ca. 25 min. Brug
    et stegetermometer. Den er svagt rosa ved 65 C
    og gennemstegt ved 70 C. Skær kødet i skiver.
  • Læg cherrytomaterne i et stort dobbelt stykke
    alufolie, dryp med olivenolie og krydr med salt
    og peber. Bag cherrytomaterne på grillen ved
    indirekte varme ca. 15 min. Bland kapers, oliven,
    pinjekerner og persille og kom blandingen og
    parmesan hen over tomaterne.

Så er der kun tilbage at sige velbekomme.

Skriv et svar