Det danske køkken

Simpel bagt kødsauce

Kødsauce må blive en af de danske hofretter, selvom den er italiansk i sin oprindelse. Mange studerende laver en enkelt portion om søndagen, og spiser den resten af ugen. Jeg er selv en af dem. Det gode ved sådan en kødsauce er, at selvom jeg syntes jeg bruger den samme opskrift hver gang, så skifter smagen fra gang til gang. Afhængigt af hvor længe kødsaucen har simret, og hvordan jeg stegte løgene, så er der altid en variation fra sidste gang.

Kødsauce i alt sin enkelthed

Du skal bruge 1 kilo oksefars, to dåser hakkede tomater, 4 fed hvidløg (eller efter smager), to store løg, to store dåser tomatpure, en smule rødvin og oregano. Så simpelt kan det gøres. Den basale lasagne. Nu kommer det vigtige.

Sådan gør du

Start med at hakkede dine løg og hvidløg. Lad den simre ved middelvarme i en gryde indtil de er lettere gennemsigtige og bløde. Kom derefter oksekødet og tomatpureen i gryde, og brun kødet. Når du har brunet kødet, så kan du komme de hakkede tomater, rødvin og oregano i gryden. Du kan nu lade retten simre, så længe som du lyster inden, du servere den. Jo længere du lader den simre, jo bedre bliver smagen. Så pas på med at krydre retten for meget, før du har ladet den simre en time eller to. Vent derfor med at krydre den, indtil den har simret længe nok.