Det danske køkken

En velsmagende og eksotisk brændende kærlighed

Eksotisk brændende kærlighed

Den kendte danske middagsret brændende kærlighed kan tilberedes på flere måder. Den består jo hovedsageligt af stegte bacontern med kartoffelmos, som de fleste kan finde ud af at lave. Jeg vil her komme med forslag til hvordan du kan lave en mere eksotisk brændende kærlighed. En typisk begynderfejl er at anvende pulverkartoffelmos. Den vil have en pulver smag, som ikke egner sig til et større familiemåltid. Man bør i stedet koge rigtige kartofler, som bagefter laves til mos. Server retten sammen med rugbrød og rødbeder.

Sådan gør du

Ofte er det de små ting, der får afgørende betydning. Sådan er det også indenfor madlavningen, hvor en speciel kombination af krydderier kan afgøre hele rettens smag og konsistens. Visse gange skal man tilføje specielle krydderier, mens andre gange er det nok at tilføje lidt af en speciel ingrediens for at fuldende smagsoplevelsen. Med brændende kærlighed gælder det om at huske at svitse et madæble, som er skæret i fine tern, hvorefter de iblandes retten sammen med de svitsede løg. Man kan eventuelt anvende flæsk i stedet for bacon, da begge typer kød har smag efter rygningen i slagteriet. En anden god måde at variere retten på er at servere den med en sprød salat, eller hvor man kommer lidt selleri eller kål i retten. Jeg har ledt blandt flere opskrifter på internettet, og denne opskrift på brændende kærlighed fandt jeg i et online ugeblad, og den kommer tæt på den perfekte definition af brændende kærlighed.

Husk du også kan læse og lærer om madlavning her på siden.